Datum: 29.11.2022 6:13:17 - Rubrika: Zdravje, lepota
Hujšajte v boke in trebuh in jejte zdravo
Predstavljajmo vam enega najbolj zdravih in okusnih zajtrkov, ki vsebujejo vse potrebne vitamine in minerale, normalizira presnovo in krepi telo.
Po zajtrku se dan pozna. Zajtrk namreč ni pomemben samo za počutje čez dan, pač pa je od dobre prebave odvisno, kako dobro prebavo imate, kako trden imunski sistem in kako kvaliteten spanec je za vami.

Če zjutraj ne greste na veliko potrebo, da bi odstranili vse strupe iz telesa, vam še tako zdrav način življenja ne pomaga veliko. Zadrževanje toksinov v telesu je samo še ena možnost več, da se tam razvoje kakšna bolezen, v "najboljšem" primeru, pa se preveč stoječe hrane spremeni v maščobne obloge.

Vsi ljudje na svetu pa imamo isti problem. Zaradi preveč sedečega dela in lenega črevesja se največ maščobe začne nabirati okrog trebuha in bokov. Dobra stran tega je, da se lahko z dobrim čistilcem in spodbujevalcem presnove razmeroma hitro znebimo prav te nadloge.

Praktične izkušnje kažejo, da je mogoče brez dodatnih aktivnosti in samo s tem zajtrkom na mesec shujšati tudi za več kot 3,5 kilograme. Stranski učinek take diete so tudi lepši ten kože, trdnejši lasje in nohti, pa tudi boljši imunski sistem in splošno počutje.

Sestavine za zdrav zajtrk:
  • 3 dcl kefirja (če imate domačega, je še boljše - lahko uporabite tudi manj masten jogurt)
  • 2 žlici ovsenih kosmičev
  • 1 žlica mletih lanenih semen
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 5 do 7 suhih sliv
Priprava:

Suhe slive najprej prelijte s približno 1 dcl vrele vode. Pustite stati 5 do 10 minut, da se slive zmehčajo, voda pa nekoliko ohladi.

Med tem v skledo dajte ovsene kosmiče, zmleta lanena semena in kakav. Čezenj polijte kefir.

Nato v mikserju zmeljite omehčane slive (skupaj z vodo s katero ste jih prelili), da dobite kašasto zmes. Prelijte jo čez ostale sestavine. Dobro premešajte in pojejte. Naj bo to za zajtrk dovolj, saj potem približno 2 uri ne jejte ničesar več.

že prvi dan boste začutili, da se nekaj dogaja v črevesju in že naslednji da bo vaša prebava začela delovati, kot ura. Če boste tak zajtrk imeli vsak dan ob približno isti uri, se bo telo po 2 do 3 dneh že navadilo in presenečeni na nov prehranski režim.

Aktivnejše črevesje in redno izločanje toksinov bo dobesedno odplaknilo odvečne kilograme.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021