Datum: 27.10.2021 16:45:11 - Rubrika: Dobro je vedeti
POZOR: Strašljivi napotki iz Amerike, ki se jih je dobro preventivno držati
Nutricisti iz ZDA, Mehike, Argentine in Španije so izdelali seznam živil, ki s 97 % gotovostjo povzročajo raka.
Nutricisti iz Severne, Srednje in Južne Amerike so sestavili seznam živil za katere je več raziskav potrdilo, da povzročajo raka. Podjetja v ZDA so ta seznam seveda razumela, kot napad na njih in so takoj začela vojno proti nutricistom, da bi dokazali, da se motijo. A problem teh nevarnih živil ni problem samo enega proizvajalca, pač pa cele prehrambene industrije, ki uporablja pripomočke za daljšo obstojnost, za močnejši okus, lepšo barvo ...

Če na spodnjem seznamu živil odkrijete tudi kakšno, ki jo sami uživate, potem vsaj razmislite, ali ni morda bolje, da določene jedi črtate iz jedilnika. Še posebej, če imate na voljo svežo in naravno alternativo.

1. Losos v pločevinki
Losos gre skozi več kemijskih procesov, kot so gnojila, pesticidi in antibiotiki. Vse to, da bi bil v konzervi videti zdrav in čvrst. A na žalost so mnoge od teh kemikalij močno rakotvorne, pločevinke pa so pogosto tudi nosilci številnih bakterij.

2. Paradižnik v pločevinki
Veliko pločevink vsebuje kemikalijo imenovano bisfenol-a, ki jo bolje poznamo pod kratico BPA. Obstoj te snovi ni enostavno dokazati, zato je bolje, da se ognete vsem živilom v pločevinkah. Še posebej, ko gre za živila, ki so rahlo kiselkastega okusa. Paradižnik to je.

3. Soda
Preveč sode povečuje nivo glukoze v krvi, zato bodite tudi pri sodi zmerni. Pri tem imamo seveda v mislih zdrave pijače (mineralne vode). Druge gazirane pijače pa so tako in tako na seznamu neželenih pijač.

4. Predelano meso
Predelano meso zelo škodi zdravju, ker ima veliko nitratov natrija, torej elementa, ki omogoča nastanek raka.

5. Pokovka iz mikrovalovne pečice
V embalaži pokovke za mikrovalovne pečice, najdemo razmeroma veliko perflourooktansko kislino (PFOA), ki je zelo škodljiva za prebavo, želodec, ledvice, zelo pogosto pa povzroča raka trebušne slinavke.

6. Čips
V čipsu najdemo veliko akrilamida, ki je med najbolj zaslužnimi za nastanek tumorjev in raka. Akrilamid običajno najdemo v izdelkih, ki so pakirani v embalažo s srebrno notranjostjo.

7. živila z veliko natrija
V to skupino spada večina salam, slanina, razni mesni izdelki ...

8. Gensko spremenjena hrana
Vse več je raziskav, ki potrjujejo povezanost gensko spremenjene hrane z nastankom raka. Seveda obstajajo tudi raziskave, ki te teze zavračajo. Previdnost ni nikdar odveč in raje izberite živila iz svojega vrta.

9. rafiniran sladkor
Rafiniran sladkor izjemno močno poveča nivo inzulina v krvi, kar povzroča sladkorno bolezen, na dolgi rok pa tudi raka. Namesto rafiniranega sladkorja raje poiščite bolj prijazno in naravno alternativo (med, javorjev sirup, stevia ...).

10. Rdeče meso
Rak na debelem črevesju je zelo pogosto posledica prekomernega uživanja rdečega mesa. To velja še zlasti pri moških.
Erika Volk
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021