Datum: 22.11.2022 6:15:32 - Rubrika: Zdravje, lepota
Zakaj zjutraj ni dobro jesti banan?
Banane so najbolj priljubljeno sadje na svetu, imajo veliko zdravilnih lastnosti in hranilnih sestavin, vendar začeti dan z banano, ni dobro ...
Banane imajo veliko škroba in predvsem sladkorja. že res, da nam lahko pomagajo pri hujšanju, ker za dlje časa zagotavljajo sitost, poleg tega pa v bananah z veliko temnimi lisami nastaja snov TNF (Tumor Necrosis Factor - to je snov, ki uničuje celice, ki se neobičajno obnašajo, pogosto so to celice raka) in bi pričakovali, da banan ni nikdar dovolj, pa vseeno dneva ni dobro začeti z bananami.

Če na tešče pojeste banano, vam bo v telesu nivo sladkorja hitro narasel, v resnici pa bo telo dobilo veliko škroba in manj hranilnih snovi, kot je pričakovalo. Zaradi tega vam bo energija hitro pošla, počutili se boste depresivno in utrujeno. In tako počutje se vam bo vleklo čez cel dan.

Vendar to naj ne pomeni, da banane niso primerne za zajtrk. Nasprotno! Zelo priporočljive so, vendar jih obvezno mešajte še s čim drugim (veliko zdravih napitkov ne more brez banane: 5 napitkov, ki so močnejša kot prehranska dopolnila).

Med najboljšimi kombinacijami so borovnice, tudi mandljevo mleko, najboljša pa je kombinacija chia semen in sveže špinače potem, ko ste tak napitek pustili stati 10 do 15 minut.

Dobili boste pudingu podobno mešanico z izjemnimi zdravilnimi lastnostmi.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021