Datum: 4.10.2021 10:46:04 - Rubrika: Dobro je vedeti
5 trikov kako brez telovadbe izgubiti kalorije
S preprostimi triki lahko na dan dodatno potrošite 300 do 2000 kalorij, pa vam pri tem sploh ni treba na telovadbo. Je to mogoče?
Preveč kalorij, ki jih pojeste čez dan, lahko s preprostimi triki povsem izničite. Še več! Če boste potrošili več kalorij, kot ste jih pojedli in popili, potem boste celo shujšali. Zapomnite si, da je kilogram maščob v telesu vreden 7.500 kalorij. Prav zato je dobro, da poznate tudi bližnjice do vitkejše postave.

1. Dajte priložnost zelenemu čaju
Če je le mogoče, ob vsaki priliki pijte zeleni čaj. Raziskave so potrdile, da še skodelica zelenega čaja pospeši metabolizem za 5 odstotkov, ob tem pa ima samo 2 kaloriji (seveda brez dodanega sladkorja). Seveda nikar ne pretiravajte, a dve do tri skodelici na dan vam bodo pomagale stopiti 200 do 300 kalorij.

2. Pogosteje pijte vodo
Nemška študija je pokazala, da če popijemo 3 dcl vode, se poraba kalorij v telesu poveča za 30 odstotkov. Optimalno je vodo piti pol ure pred obrokom, ker učinek vode traja od 20 do 60 minut.

3. Dodajte limonin sok
Limone imajo veliko vitamina C, ki je znan topilec maščob, poleg tega pa še krepi imunski sistem. Neka ameriška raziskava je pokazala, da že skodelica limonade pomaga stopiti več kot 100 kalorij. Če torej pijete limonado vsaki 2 uri, lahko na dan izgubite tudi več kot 500 kalorij, poleg tega pa boste tudi manj lačni, ker limone zelo učinkovito zbijajo tek in povzročijo krčenje želodca. Zato je zelo pomembno, če že na tešče začnete s pitjem limonade.

4. Smeh
Naj se sliši še tako nenavadno, a 15 minut smeha vas olajša za 40 kalorij. Če torej gledate dobro komedijo, ki vas bo nasmejala, boste mimogrede izgubili tudi več kot 200 kalorij.

5. Reklame so čas za sprehod do stranišča
Za vsako dobro počutje in zdravje je pomembno, da redno hodite na stranišče. Nikar ne zadržujte vode, pač pa raje med vsakimi reklamami pojdite na stranišče, se malo sprehodite po sobi. Ni treba veliko, a z vsakim takim vstajanjem boste predramili organizem, pognali mišice v pogon, deloma tudi metabolizem. Z lahkoto boste samo na račun reklam izgubili dobrih 100 kalorij na dan. Najslabše se, če se zasedite ... In to iz dneva v dan ...
vkj


Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021