Datum: 11.9.2021 12:57:47 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zakaj bi morali vsak dan jesti želatino?
V nekaterih zasebnih bolnišnicah po svetu, kjer ne zdravijo samo po metodah uradne medicine, pač pa združujejo najboljše iz vseh svetov, dajejo pacientom velike količine želatine. Veste zakaj?
Naravna organska želatina je narejena iz kolagena in vsebuje izredno veliko hranljivih snovi. želatina pomaga telesu pri hitrejšem celjenju, lajša celo vrsto simptomov, poleg tega pa je še naravna in brez stranskih učinkov.

Seveda pri tem nimamo v mislih tisto želatino iz naših trgovin, ki je preobremenjena s sladkorjem in umetnimi barvili. Poiščite želatino brez dodatkov.

Naravna želatina, to velja tudi za rastlinsko, pomaga hidrirati telo. Ker ima veliko aminokislin, še zlasti glicina, je odlična za zdravljenje vnetij in tako prispeva k hitremu celjenju. Kot že omenjeno ima veliko kolagena, ki je ključni element za dobro kožo, nohte, lase in sklepe. želatina lajša tudi bolečine v sklepih. Poleg tega želatina krepi imunski sistem in pospešuje prebavo, zato je deluje tudi čistilno na telo. Poleg tega pa še želatina spodbuja metabolizem, da porablja shranjene maščobe in lahko z njo tudi hujšate. Obstaja celo dieta, kjer jeste enormne količine želatine, pa lahko shujšate tudi do tri kilograme na teden (dovolj je že, da večerjo zamenjate z isto količino želatine pomešane z zeleno zelenjavo).

In še na eno prednost želatine moramo opozoriti. želatina je idealna za preprečevanje poškodb pri športnikih in rekreativcih. želatina namreč med drugim krepi tudi mišične vezi in krepi žilne stene.

Poskusite v svoj vsakdanji jedilnik vključiti čim več želatine. Še posebej zdrav je paradižnik v želeju, ker ohrani vonj, hranljive snovi in teksturo, pa lahko sredi zime jeste svež poletni domač paradižnik.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021