Datum: 14.9.2021 6:57:32 - Rubrika: Zdravje, lepota
Tu so najpomembnejši razlogi, zakaj je k limonadi dobro dodati ananas
Limone so odlično zdravilo za mnoge bolezni, vendar pa z dodatkom ananasa lahko postanejo še boljše
Splošno zdravje je pogosto odvisno od vrednosti pH v telesu in pogosto se ne zavedamo, da sodobna in hitra (pre)hrana povzroča zakisanost telesa. Če ta zakisanost traja dlje časa, je lahko to zelo nevarno, saj je znano, da se v takem okolju rakave celice hitreje in lažje razmnožujejo. Poleg tega zakisanost telesa ovira normalno delovanje jeter, ledvic, prebavnega trakta. Pravzaprav je večina funkcij v telesu ovirana, če imamo zakisano telo. Zato, da bi ujeli pravno ravnotežje med kislim in alkalnim, se spomnite na limone in ananas.

Limone in ananas odlično sodelujeta v procesu alkalizacije telesa. Poleg tega sta bogata z vitamini in minerali in pozitivno vplivata na celo vrsto stvari. Tu je samo nekaj teh:
 • 1. Delujeta proti raku: alkalno okolje preprečuje razvoj rakavih celic, ananas in limona pa sta skupaj za približno 60 odstotkov močnejša, kot vsak zase.

 • 2. Zoboboli: čeprav znanstveniki še vedno ne morejo razložiti, zakaj pride do tega pojava, pa limonada s pol kozarca svežega ananasovega soka razbremeni vse bolečine v ustni votlini.

 • 3. Hujšanje: obe sestavini zmanjšujeta apetit, topita maščobe in preprečujeta nastajanje novih maščobnih blazinic. Poleg tega tudi alkalno okolje v želodcu še dodatno pripomore k izgubi kilogramov.

 • 4. Hidratacija: limone so bogate s kalijem, kalcijem in magnezijem. Ti elektroliti so v kombinaciji z ananasom odlično sredstvo za hidratacijo telesa. Ne pozabite, da imamo ljudje pozimi več težav s hidratacijo, kot poleti. V hladnih mesecih marsikdo pozabi na tekočino.

 • 5. Bolečine v sklepih: kombinacije limone in ananasa lajšata bolečine v mišicah, čistita sklepe in izboljšata prekrvavitev.

 • 6. Boljša prebava: citronska kislina v limoni deluje skupaj z drugimi encimi in kislinami, ki stimulirajo nastajanje želodčne kisline. To je bistvenega pomena za hitro in učinkovito prebavo. Zaradi tega je tudi izkoristek hranil bistveno boljši (lahko pojemo bistveno manj, pa telo absorbira bistveno več hranljivih snovi - tudi do 30 odstotkov pri samo enem kozarcu pred obrokom).

 • 7. Čisti jetra: limone stimulirajo proizvodnjo encimov v jetrih. Temu pravimo, da razstrupljajo jetra.

 • 8. Zaspano črevesje: če imate težave s prebavo, z zaspanim črevesjem, potem bo ananasov-limonin sok prebudil dogajanje v debelem črevesu.

 • 9. živčni sistem: ta pijača zaradi velike vsebnosti kalija pomirja, sprošča, zdravi tesnobo in depresijo, zdravi tudi bolezni srca in ožilja ...

 • 10. Zdravi krčne žile: ker ta pijača čisti kri, izboljša prekrvavitev in zmanjša maščobe v krvi, deluje zelo ugodno na krvne žile in krvno sliko.

 • 11. Sečna kislina: ta kombinacija redči sečno kislino in tako zmanjšuje bolečine in otekline v sklepih.

 • 12. Nihajoč krvni pritisk: sok limone in ananasa je odlično sredstvo za normaliziranje hipertenzije. Dokazano je, da z rednim pitjem kozarca tega soka na dan, lahko pritisk znižamo za 10 odstotkov.

 • 13. Kamni in notranji organi: sok ananasa in limone učinkovito raztaplja ledvične in žolčne kamne, zdravi trebušno slinavko ...
Priprava:

Če so vas zgornje navedbe prepričale, da poskusite svoje zdravje okrepiti z ananas-limoninim sokom, potem v kozarec hladne vode stisnite sok ene limone in približno toliko soka poskusite dobiti tudi iz ananasa. Najboljše razmerje med sestavinama je 1 : 1. Napitek ne sladkajte in mu tudi ne zmanjšujte moč z raznimi dodatki.

Sok pijte pred obroki in vedno sveže pripravljenega.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021