Datum: 21.9.2022 18:23:19 - Rubrika: Dobro je vedeti
Izogibajte se hrani, ki povzroča izpadanje las
Izpadanje las se pojavlja tako pri moških, kot ženskah, pomanjkanje vitaminov, stres in tudi letni časi pa niso edini razlogi za to.
Izpadanje las je posledica več dejavnikov, v veliki meri pa na to vpliva tudi nepravilna prehrana. Nepravilna zato, ker ni dovolj bogata z vitamini in mineralnimi snovmi, pa tudi zato, ker nas ne pomiri in napolni z energijo, pač pa ustvarja še večji stres in še več napetosti v telesu. Zato se, če imate z izpadanjem težave, izogibajte naslednjih jedi:

1. Mastne ribe
Ribe imajo veliko omega-3 maščobnih kislin, kar je dobro za kožo in lase, toda odvečna maščoba pri mastnih ribah vsebuje tudi velike količine cinka, ki pospešuje izpadanje. Mastnim ribam se poskusite izogniti v velikem loku, kar naj ne velja za zdrave in čvrste ribe. Nutricisti svetujejo vsaj 2 do 3 ribja obroka na teden.

2. Sladkor
Sladkor škodi organizmu, škodi koži in zelo močno pospešuje izpadanje las. To je še posebej očitno pri moških. Sladkor namreč spodbudi nastanek kopice hormonov, ki slabijo lasišče.

3. Razstrupljanje
Procesi notranjega čiščenja so zelo pomembni, vendar ne za lase. V času čiščenja oziroma razstrupljanja telesa se količina dnevno izpadlih last lahko podvoji, celo potroji. Poleg tega je dobro vedeti, da več kot dve skodelici zelenega čaja utrujata in obremenjujeta lasišče. Da, tudi po čaju lasje hitreje izpadajo.

4. Pomanjkanje vitamina A
Vitamin A ni pomemben samo za kožo in oči, pač pa tudi za lase. Poleg korenčka ga je veliko še v papriki, sadni in zeleni zelenjavi.

5. Testenine
Testenine so najslabša izbira za lase. Obrok testenin v telesu razpade na enostaven sladkor. Preveč sladkorja in ogljikovih hidratov pomeni manj beljakovin, dolgoročno pa hitrejše odmiranje lasnih celic.

6. Sol
Ali ste vedeli, da se odvečne soli samo enega obroka, cel teden ne moremo znebiti? Poleg tega sol zadržuje vodo, blokira prekrvavitev ... Preveč soli poveča izpadanje las tudi za 30 odstotkov.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021