Datum: 5.9.2021 10:20:07 - Rubrika: Dobro je vedeti
5 vrst hrane, ki je boljša zamrznjena, kot sveža
Čeprav ima sveža hrana vsekakor več hranljivih snovi, pa imajo zamrznjena živila tudi svoje prednosti. Predvsem je jesenskem in zimskem času, ki prihaja.
Mnogi priznani kuharji pogosto celo svežo hrano na hitro zamrznejo (dajo jo za dve uri v zamrzovalnik), ker potem taka živila lažje in lepše uporabijo kot dekoracijo, ali kot dodatek k drugim jedem in pijačam. Zamrznjena živila ohranijo obliko in barvo, pa tudi okus ... Hkrati pa ne smemo pozabiti, da je sedaj pravi trenutek, da napolnite svoj zamrzovalnik z zdravimi živili.

1. Jagode
Jagode so izven sezone zelo drage. Z zamrzovanjem lahko prihranite nekaj denarja, še bolj pomembno pa je, da shranite jagode za katere veste, da so polne vitaminov, mineralov, vlaknin in antioksidantov. Vse to ostane v zamrznjenih jagodah praktično nedotaknjeno. Ne pozabit, da so zamrznjene jagode lahko odličen dodatek k skledi ovsenih kosmičev, dodatek k smutijem, naredite lahko okusen preliv za vašo priljubljeno sladico ...

2. Brokoli
Brokoli ima veliko vitamina C, malo kalorij, vsebuje veliko beljakovin, je dober vir vlaknin in vsebuje veliko vode. In prav voda je ključnega pomena pri svežem brokoliju. Svež je nedvomno najboljši, problem pri tistih, ki jih kupimo pa je prav vlaga v steblu, ki počasi izginja. Bolj svež je brokoli, več ima vlage. Ko boste naslednjič v trgovini držali brokoli v roki pomislite, koliko časa je že v skladišču, od kod so ga pripeljali in kako dolgo je že na trgovskih policah. Zato je zamrznjen brokoli pogosto celo boljši od tistega iz supermarketov.

3. Mango
Mango ima veliko vitamina C in A, je zelo okusen in hranljiv, pomaga pri regeneraciji kože, zaradi dveh prekrivajočih letnih časih, ko mango obrodi, pa imamo občutek, da je na voljo skozi vse leto. V resnici je tako, da enkrat prihaja iz vzhodnih dežel, drugič zahodnih, kar tudi pomeni, da se sadeži med sabo močno razlikujejo. Ko so mangi najcenejši in so tudi primerno zreli, se jih najbolj splača zamrzniti in "prihraniti" za čas, ko cene ne bodo najnižje, poleg tega pa boste imeli tudi vitaminsko poln in hranljiv sadež.

4. Grah
Grah je vsestransko uporabna zelenjava za zajtrk, kosilo in večerjo. Je odličen vir beljakovin, vlaknin in ima veliko vitamina C. Da bi obdržali njegove hranljive vrednosti, ne uporabljajte tistega iz pločevink, ker ima tam povsem spremenjen okus in je poln konzervansov. Veliko boljši je domač zamrznjen grah, ki ga lahko uporabljate čez celo leto.

5. Mešana zelenjava
že res, da imate v trgovini na voljo celo vrsto zamrznjene zelenjave, vendar je tista, ki jo sami narežete in zamrznete veliko boljša, pa še pripravite si mešanico po svojem okusu. Dovolj je, da zamrznjeno zelenjavo na hitro prepražite, pa boste v nekaj minutah imeli zdravo prilogo. Nekateri pri praženju namesto olja uporabijo kokosov sladkor in malo vode. Slednja kombinacija je veliko bolj zdrava, čeprav nekoliko drugačnega okusa ...
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021