Rubrika: Dobro je vedeti
5 vrst hrane, ki je boljša zamrznjena, kot sveža
Čeprav ima sveža hrana vsekakor več hranljivih snovi, pa imajo zamrznjena živila tudi svoje prednosti. Predvsem je jesenskem in zimskem času, ki prihaja.
Mnogi priznani kuharji pogosto celo svežo hrano na hitro zamrznejo (dajo jo za dve uri v zamrzovalnik), ker potem taka živila lažje in lepše uporabijo kot dekoracijo, ali kot dodatek k drugim jedem in pijačam. Zamrznjena živila ohranijo obliko in barvo, pa tudi okus ... Hkrati pa ne smemo pozabiti, da je sedaj pravi trenutek, da napolnite svoj zamrzovalnik z zdravimi živili.

1. Jagode
Jagode so izven sezone zelo drage. Z zamrzovanjem lahko prihranite nekaj denarja, še bolj pomembno pa je, da shranite jagode za katere veste, da so polne vitaminov, mineralov, vlaknin in antioksidantov. Vse to ostane v zamrznjenih jagodah praktično nedotaknjeno. Ne pozabit, da so zamrznjene jagode lahko odličen dodatek k skledi ovsenih kosmičev, dodatek k smutijem, naredite lahko okusen preliv za vašo priljubljeno sladico ...

2. Brokoli
Brokoli ima veliko vitamina C, malo kalorij, vsebuje veliko beljakovin, je dober vir vlaknin in vsebuje veliko vode. In prav voda je ključnega pomena pri svežem brokoliju. Svež je nedvomno najboljši, problem pri tistih, ki jih kupimo pa je prav vlaga v steblu, ki počasi izginja. Bolj svež je brokoli, več ima vlage. Ko boste naslednjič v trgovini držali brokoli v roki pomislite, koliko časa je že v skladišču, od kod so ga pripeljali in kako dolgo je že na trgovskih policah. Zato je zamrznjen brokoli pogosto celo boljši od tistega iz supermarketov.

3. Mango
Mango ima veliko vitamina C in A, je zelo okusen in hranljiv, pomaga pri regeneraciji kože, zaradi dveh prekrivajočih letnih časih, ko mango obrodi, pa imamo občutek, da je na voljo skozi vse leto. V resnici je tako, da enkrat prihaja iz vzhodnih dežel, drugič zahodnih, kar tudi pomeni, da se sadeži med sabo močno razlikujejo. Ko so mangi najcenejši in so tudi primerno zreli, se jih najbolj splača zamrzniti in "prihraniti" za čas, ko cene ne bodo najnižje, poleg tega pa boste imeli tudi vitaminsko poln in hranljiv sadež.

4. Grah
Grah je vsestransko uporabna zelenjava za zajtrk, kosilo in večerjo. Je odličen vir beljakovin, vlaknin in ima veliko vitamina C. Da bi obdržali njegove hranljive vrednosti, ne uporabljajte tistega iz pločevink, ker ima tam povsem spremenjen okus in je poln konzervansov. Veliko boljši je domač zamrznjen grah, ki ga lahko uporabljate čez celo leto.

5. Mešana zelenjava
že res, da imate v trgovini na voljo celo vrsto zamrznjene zelenjave, vendar je tista, ki jo sami narežete in zamrznete veliko boljša, pa še pripravite si mešanico po svojem okusu. Dovolj je, da zamrznjeno zelenjavo na hitro prepražite, pa boste v nekaj minutah imeli zdravo prilogo. Nekateri pri praženju namesto olja uporabijo kokosov sladkor in malo vode. Slednja kombinacija je veliko bolj zdrava, čeprav nekoliko drugačnega okusa ...
vkj
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?




Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023