Datum: 11.9.2021 16:30:54 - Rubrika: Dobro je vedeti
8 živil, ki jih nutricisti nikdar ne jedo
Nutricisti in zdravniki vedo stvari, ki laični javnosti niso poznane, pa zato določene hrane ne jedo. že vedo zakaj!
1. Paradižnik v pločevinki
Po nekaterih informacijah naj bi se ob stiku paradižnikove kisline in smole, ki prekriva notranjost pločevinke, sproščal strupeni bisfenol-A, ki je dokazano povezan s celičnimi poškodbami pri otrocih, sicer pa tudi pri odraslih povzroča bolezni srca in ožilja, sladkorno bolezen, debelost ...

2. Ne-bio korenovke
Še posebej pozorni bi morali biti pri zelenjavi, kjer jemo koren (krompir, repa, korenje ...). Če so poljščine škropljene, potem ti pesticidi počasi pronicajo v zemljo in seveda tudi v pridelek, ki te snovi vsrkava vase. Teh toksinov ni mogoče odstraniti s še tako vztrajnim pranjem.

3. GSO - soja
Veliko bio-inženirjev je prepričanih, da gensko spremenjena živila uničujejo hormone in povzročajo raka. Na žalost je soja najvišje na seznamu gensko spremenjenih organizmov.

4. Surovi kalčki
Naj se vam zdijo še tako zdravi, a surovi kalčki ohrovta ali fižola so pogosto kontaminirani z bakterijo E.coli (zato, da bi bili dlje časa obstojni). Pred nekaj meseci je na severu Nemčije izbruhnila večja okužba, ki je po Evropi terjala 33 življenj. Uradno pojasnilo je bilo, da so za to krivi surovi kalčki.

5. Mleko
Znano je, da rastni hormoni in inzulin pri kravah povečajo proizvodnjo mleka pri katerih zaradi tega pogosto pride do okužbe vimen. Škodljivi hormoni tako prehajajo preko mleka tudi v človeka, kar pa dokazano povzroča raka.

6. Govedina
Zavedni kmetje kravam ne dajejo koruze, soje ali drugih zrn za spodbujanje teže. Zdravim kravam je trava povsem dovolj. Meso živali, ki so bile krmljene z različnimi pospeševalci rasti, ima manj vitaminov, mineralov in aminokislin, maščobe pa pogosto akumulirajo veliko strupenih snovi.

7. Ribe iz ribogojnic
Voda v ribogojnicah je pogosto bolj onesnažena, kot katerakoli druga voda. Poleg tega so take ribe pogosto hranjene z antibiotiki in kemikalijami, ki pri človeku povzročajo raka. Gojenim ribam se ognite v velikem loku.

8. Instant pokovka
Problem domače pokovke narejene v mikrovalovni pečici je perfluorooktanojska kislina, ki jo najdemo na notranji strani embalaže. Gre za zelo rakotvorno snov, ki pa se z leti v telesu kopiči in jo zelo težko odstranimo iz telesa. Seveda, zaradi ene pokovke ne boste zboleli ...
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021