Datum: 23.9.2022 6:59:19 - Rubrika: Zdravje, lepota
Zakaj lahko ingver-ananasov smuti postane vaš najboljši prijatelj?
Včasih je veljalo, da je ingver zdravilo za vse bolezni, če ga le znate pravilno uporabiti. Kombinacija z ananasom spada med najbolj učinkovite.
Ingver se uporablja v kulinariki kot začimba, pa tudi v zdravstvu, kjer cenijo predvsem njegove antibakterijske in protivnetne lastnosti. čeprav je korenina ingverja sestavljena iz 80 odstotkov vode, pa je v preostanku več kot 160 sestavin, med temi pa je najpomembnejši borneol, ki znižuje temperaturo in preprečuje vnetja. Najdemo tudi veliko cineola, ki umirja kašelj in deluje antibakterijsko.

Iz zdravstvenega vidika tudi ananas ne zaostaja za ingverjem. Zelo koristen je pri lajšanju simptomov vseh ženskih bolezni, krepi imunski sistem, pomaga pri razgradnji telesnih maščob, zdravi osteoporozo in prebavne motnje.

Kaj se zgodi, če obe sestavini zmešate v zdrav smuti, ki ga lahko po okusu na koncu še malo popoprate?

Sestavine:
  • 1 velika žlica sveže naribanega ingverja
  • 1 skodelica ananasa
  • poper po okusu
Priprava:

Ingver in ananas dajte v mešalnik, kjer lahko kar nekaj časa mešate. Bolj se bo pijača začela peniti, bolj lahka in okusnejša bo. Ingver ima namreč zelo samosvoj okus, ki ga pa ananas še poudari.

Če pijačo na koncu še popoprate, boste spodbudili delovanje celotnega prebavnega trakta (zelo pomembno za ljudi, ki imajo leno črevesje).

Ob tem vam moramo predstaviti še dieto številka 333. Namesto večerje (približno 2 uri pred spanjem) lahko popijete 3 skodelice ingver-ananasovega smutija. Naj bo to vaša zadnja hrana ta dan (če boste neizmerno lačni, raje popijte kozarec vode). Pri taki dieti vztrajajte 3 tedne, nato naredite teden dni premora. že po tednu dni bo vaša tehtnica pokazala 3 kilograme manj.

S to dieto se vam bo popravilo splošno zdravje, okrepil se vam bo imunski sistem, zelo pomemben pa je ta napitek tudi za premagovanje glavobolov, slabosti, deluje proti zamaščenim žilam ...
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021