Datum: 16.8.2021 18:29:08 - Rubrika: Dobro je vedeti
3 stvari zaradi katerih bi morali vsak dan pojesti pest orehov
Ali veste, zakaj spadajo orehi med najbolj zdrave prigrizke? Še posebej učinkoviti so, če jih jeste redno ...
Zdravniki pravijo, da bi morali vsak dan pojesti pest orehov, ker je to dobro vsaj za tri stvari, ki v današnjem času mnogim povzročajo težave.

Pri orehih moramo paziti na kalorije. 100 gramov jih namreč ima 654, kar je veliko. Veliko imajo tudi maščob (kar 65 gramov) in predvsem kalija. Banane, ki so znane po kaliju, ga imajo 358 miligramov, orehi pa kar 441 miligramov. Med drugimi sestavinami velja še omeniti 7 gramov prehranskih vlaknin in samo 2,6 gramov sladkorja (če ostanemo pri primerjavi z bananami - banane imajo zajetnih 12 gramov sladkorja). In še na magnezij ne smemo pozabiti. 158 miligramov ga je v orehih, v bananah pa samo 27 miligramov (ne smemo pozabiti, da človek na dan potrebuje 300 do 400 mg magnezija).

Če želite, da boste iz orehov iztisnili maksimalno hranljivo moč, potem vsak dan ob približno istem času pojejte pest orehov. Pozitivni učinki bodo vidni že v nekaj dneh in sicer:

1. Znižan holesterol
Več raziskav je potrdilo, da ob rednem uživanju približno 60 gramov orehov, se za 40 odstotkov zniža tudi raven holesterola. Poleg tega orehi ščitijo krvne žile in srce, saj imajo veliko omega-3 maščobnih kislin.

2. Izboljšan spomin
Pest orehov skoraj prepolovi nevarnost za nastanek Alzheimerjeve bolezni. Ker izboljšajo možgansko aktivnost in blažijo stres, so orehi zelo priljubljeni med študenti, pa tudi zaposlenimi s stresno službo. Z orehi je mogoče preprečiti celo vrsto možganskih okvar.

3. Znižan pritisk
Zaradi sestave maščob, ki jih najdemo v orehih, si lahko popravimo pritisk tudi za 30 odstotkov in to v samo pol ure (učinki držijo 3 do 4 ure po tem zaužitju). Če imate težave s pritiskom, vam priporočamo, da čez cel dan jeste orehe.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021