Datum: 13.8.2021 16:58:49 - Rubrika: Dobro je vedeti
Sadje, ki pomaga hujšati
Sadje sicer vsebuje veliko sladkorja, pa zato ni najboljši prijatelj shujševalnih diet. Vendar pa obstaja sadje, ki tako močno topi maščobe, da ga lahko jeste, kolikor vam je volja.
1. Jabolka
Jabolka imajo veliko vlaknin, ki so dobra za čiščenje organizma, poleg tega pa smo dlje časa siti. Jabolka tudi pospešujejo metabolizem in urejajo prebavo, zato so zelo učinkovita pri hujšanju. Potrudite se pojesti vsaj eno jabolko na dan.

2. Breskve
Imajo veliko antioksidantov, ki čistijo črevesje in urejajo prebavo. Poleg tega so še zelo hranljiva, imajo veliko vitaminov in mineralov ... Priporočljivo je, da bi na dan pojedli vsaj 100 gramov svežih breskev.

3. Melone
Melone spadajo med najbolj učinkovito sadje za hujšanje. 200 gramov vsebuje samo 60 kalorij. So zmeren diuretik (pospešujejo odvajanje vode, s tem pa čiščenje organizma). Priporočljivo je pojesti 200 gramov melone vsak drugi dan.

4. Limone
Kozarec limoninega soka zmanjšuje apetit, krepi imunski sistem in ureja delovanje notranjih organov. Svež limonin sok je najboljše zdravilo proti prevelikem apetitu.

5. Banane
Banane srečamo praktično pri vseh dietam. Krepijo imunski sistem, zmanjšujejo apetit (zato jih je dobro jesti zvečer, pred spanjem)... Na dan bi morali pojesti 2 do 3 banane in sicer vsaj pol ure pred obroki pojesti kakšno banano.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu




Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021