Datum: 9.8.2023 20:57:47 - Rubrika: Dobro je vedeti
5 mitov o raku, ki razdvajajo strokovno in laično javnost
Med tem, ko med ljudmi kroži nekaj mitov o raku, pa strokovnjaki pravijo, da raziskave tega ne potrjujejo, ali pa jih ni. Komu verjeti?
Rak je kuga 21. stoletja in je vsekakor bolezen nepravilnega življenjskega sloga, stresa, pomanjkanja aktivnosti, nepravilnega prehranjevanja, manj hranilne in včasih celo strupene hrane. Ko se vsi ti razlogi akumulirajo v telesu, izbruhne bolezen, ki marsikomu močno spremeni življenje. Iz tega so nastali miti o raku, ki jih sodobna znanost ne zna povsem ovreči, niti potrditi, najhuje pa je, da so nekatere stvari (namerno?) spregledane.

Mit 1: rak je vedno usoden
Niso vse vrste raka usodne. Danes je stopnja ozdravitve že več kot 70 odstotna, zdravljenja pa so vse bolj učinkovita. Problem so še vedno obnovitvene možnosti, nekatere vrste so res še povsem neozdravljive, pomembna je tudi lokacija bolezni. Ob tem je treba upoštevati še nekaj: zdravljenje raka je počasno in lahko traja več let.

Mit 2: sladkor spodbuja raka
Uradna medicina razlaga, da rakave celice porabijo več glukoze kot normalne celice. Če prenehate jesti sladkor, rak ne bo izginil. Sladkor je krivec za neko drugo bolezen sodobnega časa: debelost. Prekomerna telesna teža pa je povezana s povečanim tveganjem za različne vrste raka. Ozdravite debelost in ozdravili boste raka.

Mit 3: umetna sladila povzročajo raka
Industrija sladil se zelo trudi, da bi zavarovali umetna sladila. Tako danes res ne obstaja nobena raziskava, ki bi dokazala povezanost saharina z rakom. Vendar to ne pomeni, da so umetna sladila zdrava. Vsako sladilo, naravno ali umetno, povzroča debelost, to pa raka. Vsekakor izbirajte bolj zdrave in manj sladke izdelke.

Mit 4: rak je nalezljiv
Čeprav je uradni medicini uspelo prepričati ljudi, da rak ni nalezljiv, pa obstaja peščica raziskav, ki dokazuje nasprotno. V posebnih okoliščinah se rak lahko širi iz tkiva na tkivo. Sicer je tveganje majhno, vendar pa proces še ni povsem pojasnjen. Prav zato nekateri zdravniki svojim pacientom priporočajo, da iz jedilnika črtajo meso in mesne izdelkov. Zato je pomembno, da poznate izvor mesa. Ne kupujte mesa ni nima zagotovljene sledljivosti.

Mit 5: pozitivna naravnanost
Dejstvo je, da se telo lahko samo ozdravi, če le ima dovolj energije in je v (zdravem) pogonu. Pozitivno razmišljanje je običajno povezano z večjo fizično aktivnostjo in boljšim čustvenim razpoloženjem. Samo če očiščevalni procesi v telesu pravilno delujejo, bodo odšle tudi strupene celice.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021