Datum: 3.8.2021 20:14:00 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kaj o alternativnih metodah zdravljenja raka pravi tradicionalna medicina?
Ljudje vedno iščemo alternativna zdravila, zagovorniki uradne medicine pa se že od nekdaj trudijo, da bi jih zavrgli. Škoda, ker je lahko rešitev kombinacija obeh metod.
Napredek medicine ni nikdar takšen, da bi bila zdravila stoodstotno učinkovita. Vedno se najdejo bolezni, ki jih uradna medicina ne more pozdraviti, alternativna zdravljenja pa so vedno sprejeta z zadržki.

Prav zato smo zbrali nekaj alternativnih metod zdravljenj pri katerih ima uradna medicina vrsto pomislekov.

1. Vitamin B17
Kemijska spojina poznana kot vitamin B17 je podobna amigdalinu in se nahaja v koščicah marelic, češenj ali višenj, pa tudi v mandljih. Alternativci verjamejo, da rakave celice vsebujejo snov, ki jo vitamin B17 uničuje in s tem onemogoči nadaljnji razvoj. Stranski učinek te metode je cijanid, ki pa je v velikih količinah lahko nevaren. Celo smrtno nevaren. Zdravljenja z vitaminom B17 so v ZDA in še ponekod po svetu celo prepovedana. Doslej namreč ni še nobena raziskava potrdila, da je tovrstno zdravljenje učinkovito.

2. Koloidno srebro
Koloidno srebro naj bi pomagalo pri zdravljenju raka, aidsa, herpesa in drugih bakterijskih in virusnih bolezni. Zaenkrat še nobena ugledna raziskava ni potrdila zdravilnih učinkov. Prej nasprotno. Prav vsi opozarjajo, da kopičenje srebra v telesu uničuje notranje organe, kožo in oči.

3. Izpiranje črevesja
Mnogi verjamejo, da z izpiranjem črevesja izboljšamo vpojnost hranljivih snovi, da se znebimo nesnage, ki je lahko žarišča novih bolezni, poleg tega dobesedno čez noč shujšamo tudi za 10 kilogramov. Debat o učinkovitosti te metode je veliko, a kar nekaj akademskih študij dokazuje, da ta metoda nima nobenega učinka, zabeleženo pa je bilo kar nekaj primerov poškodb črevesja, pa tudi težav v delovanju jeter in želodca.

4. Germanium
Ta element se prodaja pod različnimi imeni, najpogosteje se ga omenja kot vitamin O. Zanj se govori, da zdravi aids, sladkorno, revmo ... Študije so prav tako pokazale, da na zdravje v majhnih količinah germanium nima vpliva. Če pa ga zaužijemo več, pa tvegamo poškodbe želodca in celo smrt.

5. Celična medicina
Največji zagovornik te metode je farmacevt Matthias Rath, ki trdi, da njegova zdravila zdravijo najhujše bolezni. Njegove trditve je uradna medicina z analizo zdravil večkrat zavrgla, prav tako so skeptični tudi zagovorniki alternative. V več državah je prepovedano prodajati njegova zdravila, največ (in to zelo veliko) pa jih proda v rodni Južni Afriki. Zanimivo pri tem je, da metode celične ozdravitve ni še nihče ovrgel.

6. MMS
Ta čudežni mineral je odkril Jim Humble, ki si je zaradi tega nadel ime Jezus. Verjame namreč, da je natrijev klorid dober pri preprečevanju raka, aidsa, malarije ... MMS je zaradi več primerov zastrupitve in celo smrti v številnih državah prepovedan.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021