Datum: 25.8.2021 19:36:18 - Rubrika: Dobro je vedeti
Prigrizki, ki jih lahko jeste po 20. uri
Za trdno zdravje in zdravo telo po 18. uri tako in tako ne bi smeli jesti, vendar, če se že morate pregrešiti, potem to naredite s temi prigrizki.
Pri hrani si zapomnite, da zjutraj jeste za zdravje, zvečer pa za lepoto. Vendar v negativnem smislu. Več jeste zvečer, več kilogramov boste imeli. Znak večernega prenajedanja je lahko tudi višek kilogramov.

Med zdrave večerne prigrizke, ki (minimalno) ne redijo, ki so zdravi, ki skrbijo za ravnovesje notranjih prebavnih procesov so:

1. Koruza
Kuhana koruza je zelo dobra pri odstranjevanju odvečnega holesterola in preprečuje kopičenje maščob. Če ste imeli čez dan močen obrok z maščobami in z veliko kalorijami, je priporočljivo dan zaključiti s koruzo.

2. Nektarine
Čeprav moramo biti previdni pri uživanju (preveč) sadja, pa so nektarine pri tem nekaj posebnega. Vsebujejo namreč izredno visoko koncentracijo vlaknin, ki pripomorejo s boljši presnovi in metabolizmu, poleg tega pa so nektarine tudi izjemno uspešne v boju proti kopičenju maščob.

3. Zelena
Zelena spada med živila z negativnimi kalorijami. To pomeni, da ima zelena manj kalorij, kot jih človeško telo porabi za njeno presnovo. Zeleno lahko jeste kadarkoli (tudi večkrat na noč). In v velikih količinah (če je lakota neizmerna).

4. Buče
Buče so neverjetno okusne, hranljive, iz njih lahko naredimo juhe, kaše, solate. Izboljšajo prekrvavitev, čistijo telo ...

5. Gobe
Gobe so brez maščob in z nizko vsebnostjo kalorij. So odličen prehranski izdelek, ki zdravi prebavne motnje. Njihov edini problem je, da povzročajo občutek teže v želodcu. pazite le, da boste jedli vedno sveže gobe.

6. Rdeča pesa
Rdeča pesa spada v skupino nenadomestljive prehranske zelenjave. Uravnavajo presnovo maščob, kar preprečuje debelost, ima ogromno hranljivih snovi. Peso jemo kuhano, pa tudi surovo. Dobra je še zlasti v zelenjavno sadnih smutijih.

7. Bele ribe
Vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, ki so zelo pomembni pri krepitvi imunskega sistema in normalizaciji notranjih procesov. Bela riba močno vpliva na delovanje številnih notranjih organov.

8. Kivi
Kivi pomaga pri odstranjevanju maščob iz telesa (pomaga pri hujšanju). Normalizira ravnovesje med vodo in soljo. Vsebuje pa ogromno vitaminov in mineralov. Zvečer, ko ne boste mogli spat, pojejte en kivi, pa z nespečnostjo ne boste imeli težav.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021