Datum: 25.8.2023 19:36:18 - Rubrika: Dobro je vedeti
Prigrizki, ki jih lahko jeste po 20. uri
Za trdno zdravje in zdravo telo po 18. uri tako in tako ne bi smeli jesti, vendar, če se že morate pregrešiti, potem to naredite s temi prigrizki.
Pri hrani si zapomnite, da zjutraj jeste za zdravje, zvečer pa za lepoto. Vendar v negativnem smislu. Več jeste zvečer, več kilogramov boste imeli. Znak večernega prenajedanja je lahko tudi višek kilogramov.

Med zdrave večerne prigrizke, ki (minimalno) ne redijo, ki so zdravi, ki skrbijo za ravnovesje notranjih prebavnih procesov so:

1. Koruza
Kuhana koruza je zelo dobra pri odstranjevanju odvečnega holesterola in preprečuje kopičenje maščob. Če ste imeli čez dan močen obrok z maščobami in z veliko kalorijami, je priporočljivo dan zaključiti s koruzo.

2. Nektarine
Čeprav moramo biti previdni pri uživanju (preveč) sadja, pa so nektarine pri tem nekaj posebnega. Vsebujejo namreč izredno visoko koncentracijo vlaknin, ki pripomorejo s boljši presnovi in metabolizmu, poleg tega pa so nektarine tudi izjemno uspešne v boju proti kopičenju maščob.

3. Zelena
Zelena spada med živila z negativnimi kalorijami. To pomeni, da ima zelena manj kalorij, kot jih človeško telo porabi za njeno presnovo. Zeleno lahko jeste kadarkoli (tudi večkrat na noč). In v velikih količinah (če je lakota neizmerna).

4. Buče
Buče so neverjetno okusne, hranljive, iz njih lahko naredimo juhe, kaše, solate. Izboljšajo prekrvavitev, čistijo telo ...

5. Gobe
Gobe so brez maščob in z nizko vsebnostjo kalorij. So odličen prehranski izdelek, ki zdravi prebavne motnje. Njihov edini problem je, da povzročajo občutek teže v želodcu. pazite le, da boste jedli vedno sveže gobe.

6. Rdeča pesa
Rdeča pesa spada v skupino nenadomestljive prehranske zelenjave. Uravnavajo presnovo maščob, kar preprečuje debelost, ima ogromno hranljivih snovi. Peso jemo kuhano, pa tudi surovo. Dobra je še zlasti v zelenjavno sadnih smutijih.

7. Bele ribe
Vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, ki so zelo pomembni pri krepitvi imunskega sistema in normalizaciji notranjih procesov. Bela riba močno vpliva na delovanje številnih notranjih organov.

8. Kivi
Kivi pomaga pri odstranjevanju maščob iz telesa (pomaga pri hujšanju). Normalizira ravnovesje med vodo in soljo. Vsebuje pa ogromno vitaminov in mineralov. Zvečer, ko ne boste mogli spat, pojejte en kivi, pa z nespečnostjo ne boste imeli težav.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021