Rubrika: Zanimivosti
Nenavadna teorija dr. Velkove, ki jo uradna medicina prezira
So bioni res osnovna enota življenja in kako nanje vpliva Sonce in hrana, ki jo jemo? Se nam obeta revolucija na področju medicine?
Slašana Velkov se je rodila v Skopju, odraščala pa je v Srbiji. Študij medicine je končala v Nišu. Delala je za Združene narode, potovala je po celem svetu in med drugim delala tudi v Kuvajtu kot vodja razvoja za področje medicine. Bogati šejki so namreč tako navdušeni nad Velkovo teorijo, da so ji dali proste roke in predvsem neusahljiv vir financ.

Kaj je skrivnost Velkove teorije?

Velkova namreč verjame, da ima vsaka bolezen svojo frekvenco in svojo stopnjo kislosti. Ko denimo frekvenca telesa pade pod 58 Hz, se pojavijo simptomi prehlada. Ko frekvenca pade na 55 Hz, je velika verjetnost okužbe z virusom kandide. Ko frekvenca pade na 42 Hz, gre običajno za diagnozo raka.

Frekvenca telesa se namreč upočasni, kose začnejo v telesu kopičiti strupi. In to večinoma strupi, ki jih vnesemo v telo s hrano. Telo v takem primeru začne smeti odlagati v maščobno tkivo.

Ko pa je teh smeti preveč, telo vso energijo vlaga v to, da okoli onesnaženih maščobnih odlagališč zgradi tkivo in na tak način nevarne snovi nekako ogradi. Temu pravimo tumorji.

žal se premalo zavedamo, da so bolezni večinoma odraz tega, kar jemo in, če po postavljeni diagnozi še naprej jemo nespremenjeno, škodljivo hrano, si delamo več škode, kot koristi. Namesto, da bi telesu dopustili, da se samo očisti, ga obremenjujemo s hrano, ki porablja encime za gradnjo zaščitnih ovojev okrog tumorjev, na drugi strani, pa troši energijo in druge vire za presnovo.

V takem primeru je dovolj, da sprožite v telesu procese čiščenja. že samo en dan na vodi, ali ob pomoči kakšne druge čistilne diete, lahko močno pripomore k trdnejšemu zdravju. Idealno bi bilo postiti se 2 do 3 dni. Telo namreč tudi potrebuje čas, da se ne ukvarja s predelavo strupov, ki jih vnašamo s hrano, pač pa, da se posveti razgradnji strupov odloženih v maščobnih blazinicah.

Če želite telesu pomagati pri procesih očiščenja, potem jejte zgolj in samo presno hrano. Termična obdelava namreč večino hranljivih snovi uniči, poleg tega pa ima surova hrana običajno veliko vlaknin, ki jih naše telo ne more razgraditi, delujejo pa čistilno, saj nase vežejo veliko strupenih snovi. Telo za presnovo surove hrane porabi občutno manj metaboličnih encimov, ki so glavno celično gorivo. Nikakor ne smemo dopustiti, da telo vso energijo potroši za čiščenje, prebavo in izločanje odvečne hrane.

Kako vemo, da se telo čisti?

Telo se čisti s kašljanjem, bruhanjem, veliko in malo potrebo, z znojenjem, z izločanjem sluzi, tudi z vročino. Vročina je torej mehanizem, kako želi telo dobesedno skuhati viruse in bakterije, največja napaka pri tem pa je, da s framacevtskimi pripomočki zbijamo vročino in tako telesu povzročamo še več težav, predvsem pa izgubo energije.

Znanstveniki so že v začetku prejšnjega stoletja s številnimi eksperimenti potrdili, da bakterije ne morejo živeti izven telesa (vsaj dlje časa ne) in, da se lahko razmnožujejo samo v našem telesu. Med opazovanjem žive krvi so namreč odkrili številne majhne delce, ki plavajo v naši krvi, bioni so jih poimenovali in iz katerih nastajajo mikroorganizmi, ki se prav tako nahajajo v naši krvi. Človeška kri namreč ni sterilna, pač pa se v njej odvijajo zelo kompleksni procesi metamorfoze mikroorganizmov.

Bioni so spoznani kot osnovna enota življenja, gre pa za obliko organske energije, ki jo dobimo od Sonca, nahaja pa se v vsaki živi stvari, v vodi in zraku.

V zdravem organizmu ne prihaja do transformacij bionov.

Bioni začno spreminjati obliko šele v organizmih, kjer pride do povečane kislosti.

Kislo okolje (večinoma nastane zaradi slabe hrane) povzroči, da se bioni spremenijo v mikroorganizme, ti pa za sabo puščajo veliko smeti, kar obremenjuje organizem.

So torej krivi mikroorganizmi, da zbolimo? V resnici ne! Če ne bi bilo kisle podlage, se mikroorganizmi ne bi mogli razviti. Prav tako je zmotno razmišljanje, da nam antibiotiki pomagajo pri zdravljenje. Kot že samo ime pove (anti bios pomeni proti življenju), antibiotiki uničujejo bione in na ta način še povečajo zakisanost telesa, kar povzroči še več trasformacij bionov v mikrobe. To je tudi glavni razlog, zakaj je Velkova prepričana, da s cepljenjem pri otrocih ustvarjamo pogoje za razvoj tumorjev in raka.

Edini način, da ohranimo bione v prvotni obliki je, da v telesu vzdržujemo alkalno okolje, kar v resnici pomeni, da lahko snovi z nižjo frekvenco onemogočimo samo s snovmi z višjo frekvenco.

Industrijska hrana ima tako frekvenco 0 Hz, sveže sadje in zelenjava okrog 15 Hz. Posušeno sadje in zelenjava ima 27 Hz, eterična olja pa med 52 pa vse do 320 Hz, kolikor je frekvenca vrtničinega olja.

Frekvenco telesa pa lahko poleg surove hrane dvigne tudi gledanje v Sonce, fizična aktivnost in predvsem pozitivne misli.
Bis
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?




Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023