Datum: 10.8.2021 20:25:50 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako obvladati trigliceride in zakaj je to pomembno
Ste po kosilu pogosto še vedno lačni? Morda se za tem skrivajo težave s trigliceridi oziroma maščobnimi molekulami v krvi?
Raziskave so pokazale, da visok nivo holesterola lahko blokira hormone, ki možganom pošiljajo signale o lakoti in sitosti. Zaradi tega se lahko redite, pa sploh nimate občutka, da veliko jeste. Tokrat vam predstavljamo 4 živila, ki uravnavajo nivo trigliceridov:

1. Pasulj
Vsebuje izredno veliko vlaknin in vas nasiti za več ur. Dovolj je, da pojeste pol skodelice pasulja na dan, pa se vam bo krvna slika bistveno popravila. Morda niste vedeli, a nekaj žlic pasulja lahko zmešate s solato, še boljše pa je, če mu dodate avokado in s tem bogato jed še dodatno obogatite z zdravimi maščobami.

2. Sveže sadje
Več svežega sadja in zelenjave pomembno zmanjšuje nivo trigliceridov v krvi. Sadje, kot so denimo jabolka, vsebujejo veliko celuloze, vitaminov in mineralov, zbijajo apetit. Če k sadnim kašam dodate še malo celih zrn žitaric, dobite izredno hranljiv obrok, ki za več ur zagotavlja sitost.

3. Olivno olje
Olivno olje vsebuje ogromno zdravih maščob, ki med drugim znižujejo tudi trigliceride. Olivno olje je veliko bolj zdravo, kot denimo sončnično. Mnogi nutricisti priporočajo, da bi na dan moral vsak pojesti dve žlici olivnega olja. Najprej zato, da vas nasiti, potem pa zato, ker olivno olje krepi imunski sistem, prebavo, delovanje notranjih organov.

4. Špinača
Velja za izredno pomemben vir alfa-lipoinske kisline, ki znižuje trigliceride tudi za 60 odstotkov. Špinača je poleg tega bogata z vlakninami, je nizkokalorična, bogata z minerali, najboljša pa je začinjena z olivnim oljem.
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021