Datum: 10.8.2021 20:25:50 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako obvladati trigliceride in zakaj je to pomembno
Ste po kosilu pogosto še vedno lačni? Morda se za tem skrivajo težave s trigliceridi oziroma maščobnimi molekulami v krvi?
Raziskave so pokazale, da visok nivo holesterola lahko blokira hormone, ki možganom pošiljajo signale o lakoti in sitosti. Zaradi tega se lahko redite, pa sploh nimate občutka, da veliko jeste. Tokrat vam predstavljamo 4 živila, ki uravnavajo nivo trigliceridov:

1. Pasulj
Vsebuje izredno veliko vlaknin in vas nasiti za več ur. Dovolj je, da pojeste pol skodelice pasulja na dan, pa se vam bo krvna slika bistveno popravila. Morda niste vedeli, a nekaj žlic pasulja lahko zmešate s solato, še boljše pa je, če mu dodate avokado in s tem bogato jed še dodatno obogatite z zdravimi maščobami.

2. Sveže sadje
Več svežega sadja in zelenjave pomembno zmanjšuje nivo trigliceridov v krvi. Sadje, kot so denimo jabolka, vsebujejo veliko celuloze, vitaminov in mineralov, zbijajo apetit. Če k sadnim kašam dodate še malo celih zrn žitaric, dobite izredno hranljiv obrok, ki za več ur zagotavlja sitost.

3. Olivno olje
Olivno olje vsebuje ogromno zdravih maščob, ki med drugim znižujejo tudi trigliceride. Olivno olje je veliko bolj zdravo, kot denimo sončnično. Mnogi nutricisti priporočajo, da bi na dan moral vsak pojesti dve žlici olivnega olja. Najprej zato, da vas nasiti, potem pa zato, ker olivno olje krepi imunski sistem, prebavo, delovanje notranjih organov.

4. Špinača
Velja za izredno pomemben vir alfa-lipoinske kisline, ki znižuje trigliceride tudi za 60 odstotkov. Špinača je poleg tega bogata z vlakninami, je nizkokalorična, bogata z minerali, najboljša pa je začinjena z olivnim oljem.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021