Datum: 10.8.2023 10:25:50 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako obvladati trigliceride in zakaj je to pomembno
Ste po kosilu pogosto še vedno lačni? Morda se za tem skrivajo težave s trigliceridi oziroma maščobnimi molekulami v krvi?
Raziskave so pokazale, da visok nivo holesterola lahko blokira hormone, ki možganom pošiljajo signale o lakoti in sitosti. Zaradi tega se lahko redite, pa sploh nimate občutka, da veliko jeste. Tokrat vam predstavljamo 4 živila, ki uravnavajo nivo trigliceridov:

1. Pasulj
Vsebuje izredno veliko vlaknin in vas nasiti za več ur. Dovolj je, da pojeste pol skodelice pasulja na dan, pa se vam bo krvna slika bistveno popravila. Morda niste vedeli, a nekaj žlic pasulja lahko zmešate s solato, še boljše pa je, če mu dodate avokado in s tem bogato jed še dodatno obogatite z zdravimi maščobami.

2. Sveže sadje
Več svežega sadja in zelenjave pomembno zmanjšuje nivo trigliceridov v krvi. Sadje, kot so denimo jabolka, vsebujejo veliko celuloze, vitaminov in mineralov, zbijajo apetit. Če k sadnim kašam dodate še malo celih zrn žitaric, dobite izredno hranljiv obrok, ki za več ur zagotavlja sitost.

3. Olivno olje
Olivno olje vsebuje ogromno zdravih maščob, ki med drugim znižujejo tudi trigliceride. Olivno olje je veliko bolj zdravo, kot denimo sončnično. Mnogi nutricisti priporočajo, da bi na dan moral vsak pojesti dve žlici olivnega olja. Najprej zato, da vas nasiti, potem pa zato, ker olivno olje krepi imunski sistem, prebavo, delovanje notranjih organov.

4. Špinača
Velja za izredno pomemben vir alfa-lipoinske kisline, ki znižuje trigliceride tudi za 60 odstotkov. Špinača je poleg tega bogata z vlakninami, je nizkokalorična, bogata z minerali, najboljša pa je začinjena z olivnim oljem.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021