Datum: 30.8.2021 20:53:42 - Rubrika: Dobro je vedeti
Dva kozarčka sta dovolj, da se poraba kalorij podvoji
Ali veste, katera pijača pospeši porabo kalorij? Če ne pretiravate, lahko uživate v množici pozitivnih učinkov ...
Ameriški raziskovalci so 13 let analizirali prehranske navade 20.000 Američanov. Dokopali so se do nekaj izjemno zanimivih ugotovitev, ki veliko stvari postavljajo na glavo. Najpomembnejša ugotovitev pa se je vendarle nanašala na rdeče vino, ki v zmernih količinah deluje kot zdravilo.

Raziskava je pokazala, da lahko zdrav moški popije 1 dcl rdečega vina na dan, odrasla ženska pa do 2 dcl (odvisno od velikosti in teže). Rdeče vino namreč preprečuje debelost in stanja, ki so povezana z debelostjo, kot sta diabetes tipa 2 in visok krvni pritisk. Poleg tega rdeče vino preprečuje kopičenje maščobnih celic in pospešuje njihovo izgorevanje. Če ste preveč pojedli, nikar s polnim trebuhom ne pojdite spat, ker boste samo še bolj lačni.

Tudi druge raziskave (velike raziskave na Poljskem in Franciji) so potrdile, da kozarec vina vsak dan preprečuje povečanje slabega holesterola v krvi in zbija visok krvni pritisk. Kozarec vina na dan namreč za 70 odstotkov zmanjšuje posledice viška kilogramov.

Če želite, da ima vino veliko antioksidantov, predvsem elaginske kisline, potem morate piti kvalitetno vino. Elaginska kislina uničuje rakave celice in tumorje, uravnava nivo glukoze v krvi in predvsem poskrbi, da se znebite podkožnih maščobnih oblog.

Kljub zdravilnosti vina, pa ne smete pretiravati, Če popijete preveč, se zdravilo spremeni v strup, posledice alkoholiziranosti pa so slovenske družine po evropskih merilih nadpovprečno izpostavljene.

Za konec pa še to: zadnji kozarček lahko popijete tudi pol ure pred spanjem. Vino ima namreč tudi ogljikove hidrate in telesu morate dati čas in priložnost, da jih pravočasno prebavi.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021