Datum: 25.7.2023 14:50:44 - Rubrika: Dobro je vedeti
Hrana, ki je po 40. letu ni dobro jesti
že stoletja je znano, da ljudem začne pešati zdravje po 40. letu starosti. Takrat bi morali prenehati jesti določena živila.
1. Rafinirani ogljikovi hidrati
Rafinirani ogljikovi hidrati se hitro prebavijo, v telesu pa ustvarijo hiter dvig glukoze. Temu sledi hiter padec energije, zato se hitro lačni in utrujeni. Pretiravanje s količinami ogljikovih hidratov povzroča, da se strupi zadržujejo v telesu, vse slabša pa je tudi vpojnost hranljivih snovi. Zato jemo vedno več in več ... Po 40. letu začne mišična masa upadati, tkivo, ki pomaga v telesu uravnavati sladkor, je vse manj učinkovito, zato prihaja do velikih nihanj.

Namesto tega raje jejte črni kruh, polnozrnat, namesto belega riža jejte raje rjavi riž, najbolje pa, da se temu povsem izognete.

2. Mlečne maščobe
Mlečne maščobe so sicer odličen vir kalcija, vendar pa nasičene maščobe dvigajo nivo holesterola, prispevajo k boleznim srca, povzročajo vnetja, to pa povzroči celična staranja. Nekatere oblike maščob, ki jih najdemo v sladoledih in jogurtih, so tudi zelo redilne.

Kaj je rešitev? Poskusite jesti manj mastno ali nemastno mleko, izogibajte se mleka v prahu, vsekakor pa poskusite čim bolj omejiti uživanje mleka in mlečnih izdelkov.

3. Dietne gazirane pijače
Gazirane pijače so nevarne predvsem zaradi velike količine sladkorja, spodkopavajo zobno sklenino, sestava povzroča zakisanost telesa, tovrstne pijače vsebujejo veliko fosforja, kar spodkopava kostno tkivo. Vsekakor pa gazirane pijače rušijo ravnovesje kalcija, kar slabo vpliva na strukturo kosti.

Če se gaziranim pijačam ne morete upreti, raje uporabite sodo bikarbono, v kozarec vode pa dodajte malo bazilike ali mete ...

4. Instant juhe
Problem juh iz vrečk je velika količina natrija, fosforja, soli ... To povzroči pomanjkanje kalcija iz kostnega tkiva, kar poveča tveganje za osteoporozo. Temu sledi povišan pritisk, težave s srcem ... Natrij povzroča utrujenost, čustveno napetost, značilne so zabuhle oči, suha koža, pohitrijo se procesi staranja.

Kako se izogniti instant juham? Enostavno! Domača juha je neprimerljivo boljša, bolj zdrava, z zdravimi začimbami, brez soli ...

5. Margarina
Margarina iz maščob rastlinskega izvora je v naravni obliki pri sobni temperaturi tekoča, razen, če je v njej primešanih veliko kemikalij. Problematične so trans maščobe, ki sprožajo vnetja, bolezni srca, pospešujejo procese staranja in celo prispevajo k razvoju rakavih bolezni. Morda niste vedeli, a pivski trebuh ne povzroča pivo, pač pa margarina.

Kako se ji ogniti? Uporabljajte kokosovo maslo, pa boste varni pred kar nekaj tegobami, ki jih prinaša starost.

6. Procesirano meso
Procesirano meso so vse klobase, slanine, puranje slanine ... Vsebujejo veliko natrija, zamaščujejo ožilje, lahko vsebujejo veliko trans maščob. Prekajeno meso lahko vsebuje nitrate, kar izsuši kožo in poudari vidne znake staranja.

Kako se izogniti procesiranemu mesu in pri tem ne prestopiti na stran vegetarijancev? Jejte raje več piščancev, puranov, tune, lososa ... Jejte sveže.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021