Datum: 25.6.2022 14:55:29 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako se znebiti odvečne soli in zakaj je to pomembno?
Preveč soli v telesu zadržuje vodo, kar lahko povzroči vrsto zapletov in škodljivih vplivov na zdravje.
Odlaganje soli v telesu ni dobra stvar. Razlog za to je lahko tudi presnovna motnja, najpogosteje je kriva slaba prehrana in pa seveda genetska predispozicija. V vseh primerih je potrebno paziti, da ne jeste preveč slane hrane, ker to lahko povzroči bolečine v križu in vratu (to je zelo pogost pojav predvsem pri tistih, ki se premalo gibljejo - manj soli, pa se težava ne bo ponovila), pa tudi bolezni sklepov in krčev v mišicah bo manj, če boste učinkovito opravili s soljo.

S pitjem vode se seveda koncentracija soli v telesu zmanjšuje, vendar boste morali popiti skoraj 2-krat toliko vode, kot je potrebno, da odplaknete majhno količino soli. Veliko bolj učinkovite so spodnje metode, ki aktivirajo čistilne procese v telesu. Tako se boste znebili odvečne soli v samo nekaj urah.1. Riž
Običajen riž kuhan na vodi veže nase 2-krat več soli, kot večina drugih živil. Če riž zmešate s suhim sadjem in mlekom, ali jogurtom, bo učinek boljši.

2. Suho sadje namočeno v vodi
Čez noč dajte v vodo slive, rozine, suhe marelice ... Na dan popijte 3 dcl te vode in 300 gramov suhega sadja, pa ne boste imeli težav s kopičenjem soli.

4. Lovor
Lovor lahko uporabimo kot začimbo k jedem (že v majhnih količinah deluje zelo učinkovito), ali pa si pripravite lovorjev čaj, ki ga pijete 2 do 3 skodelici na dan. Seveda brez sladkorja in drugih dodatkov.

5. Ajda in kefir
Na Finskem je zelo priljubljen način čiščenja telesa z ajdo in kefirjem. 2 žlici ajde namreč zjutraj namočite v kefir, popoldan pa to mešanico popijete. Ta metoda je zelo učinkovita tudi pri hujšanju.

6. Citrusi
Če zvečer popijete kozarec sveže stisnjenega soka (dovolj je že 1 dcl), boste dosegli več pozitivnih učinkov. Telo se bo očistilo, citrusi delujejo protivnetno, pa še odvečna sol bo šla v nekaj urah iz telesa.
vkj


Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021