Datum: 24.6.2022 6:58:45 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kdaj piti hladno in kdaj toplo vodo?
Voda je vir življenja in naša najpomembnejša tekočina. Indijska medicina pravi, da moramo biti zelo previdni, kdaj piti hladno in kdaj toplo.
Začnimo z najpomembnejšo stvarjo: preveč hladne vode je enako škodljivo, kot preveč vroče in celo prevroče. Prav zato moramo biti še posebej pozorni na temperaturo vode.

Telovadba, večji telesni napor
Po vsakem fizičnem naporu se telo "brani" z znojenjem, ohlajanjem. Če torej med fitnesom popijete kozarec hladne vode, se organizem med tem ohladi, telo pa rehidrira. Ob tem velja spomniti, da hladna voda pomeni, da je nekaj stopinj hladnejša od sobne temperature.

Vročina
Tudi v primeru vročine je bolje piti hladno vodo, kot vročo. To velja tudi za čaje. Vroči čaji k vročini ne sodijo. Ker pa med vročino s potenjem izgubimo veliko elektrolitov, je priporočljivo, da v takih primeri vodi dodate malo limone in ščepec morske soli.

Hujšanje
Mrzla voda bo pospešila metabolizem, vam pa bo pomagala izgubiti 70 kalorij (tak je učinek enega kozarca). Če želite hujšati z vodo, lahko popijete kozarec hladne vode v razmiku najmanj 2 ur.

Prebava
Topla voda zjutraj na tešče pospeši prebavo. S tem se telo čisti in znebi strupov. Kozarec tople vode na tešče je investicija v zdravje. Poleg tega je po vsakem obroku vedno dobro popiti kozarec tople vode, ker bo tako telo hitreje, lažje in učinkoviteje predelalo hrano.

Proti bolečinam
Če vas muči glavobol ali kakšno drugo vnetje, je dobro piti toplo vodo, ki med drugim pospeši prekrvavitev. Topla voda pomaga tudi proti menstrualnim težavam.

Zaprtost
V primeru zaprtja, je topla voda na tešče najboljša rešitev. Topla voda naj bo največ 5 stopinj toplejša od sobne temperature.

Razstrupljanje
Če topli vodi dodate malo soka limone, kumare, meto, jabolko in/ali cimet, bo taka voda imela očiščevalen učinek. Zanimivo je, da lahko vodo obogatite že z enim od naštetih snovi, še bolje pa je, če uporabite zdravilno moč vseh naštetih.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021