Datum: 20.5.2022 16:52:11 - Rubrika: Dobro je vedeti
Vaš najmočnejši pomočnik pri hujšanju: kis
Kis, še posebej jabolčni kis, ima veliko sposobnost topljenja maščob v našem telesu in to še ni vse ...
Naj bo jabolčni kis vaš najmočnejši zaveznik pri hujšanju. Dokazano je, da pospešuje izgorevanje maščob, predvsem trebušnih maščob, znižuje trigliceride, znižuje nivo glukoze v krvi in še kup drugih stvari, vendar so to zgolj laboratorijske ugotovitve, ki pa pri ljudeh nikdar niso bile dokazane.

Dejstvo je, da lahko že ena žlica kisa, ki ima samo 3 kalorije, naredi čudeže. Zato poskusite čim večkrat uporabiti kis, tudi v primerih, ko se vam to ne zdi primerno. Recimo:

Kis in sladkarije
Če boste nekaj kapljic balzamičnega kisa polili po sladoledu ali svežemu sadju, boste le še poudarili okus in prijetno razvneli brbončice.

Kis in pečeno meso
Če boste na koncu po pečenem mesu polili nekaj kapljic kisa, boste s tem povečali sočnost, poudarili okus in mehkobo. To predvsem velja za maso z malo maščobami.

Kis in sendviči
Sestavite si svoj priljubljen sendvič in ga na koncu navlažite še z žličko kisa. Balzamični kis ima intenzivnejši in slajši okus, najboljši pa je seveda domač jabolčni kis. Priporočamo vam, da čez kis še potresete nekaj začimb s čimer boste dodatno poudarili okus in povečali hranilno vrednost.

Kis in fižol
Namesto, da solite fižol, uporabite raje kis. Povsem na koncu dodajte žlico kisa, ki ne samo, da vam bo pomagal pri hujšanju, pač pa bo povečal absorpcijsko sposobnost telesa, kar pomeni, da boste iz fižola dobili tudi za 30 % več vlaknin, železa, beljakovin in ostalih fitokemikalij.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021