Datum: 4.5.2022 16:53:35 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ali jeste samo takrat, ko ste lačni?
Če bi jedli samo takrat, ko telo potrebuje energijo in hranilne snovi, potem ne bi imeli težav s kilogrami.
Na žalost smo ljudje takšni, da jemo z očmi, da jemo iz kratkočasja, zelo pogosto pa jemo kar tako in se tega ne zavedamo. Najhujše stvari pa počnemo, ker cel dan nič ne jemo, zvečer pa se prenajedamo, poleg tega pa zjutraj in za malico na hitro zmečemo stvar vase in mislimo, da smo rešili problem.

Ne gre tako enostavno!

Ključno vprašanje je: ali jeste zaradi lakote, ali gre za čustveno stanje, razpoloženje?

Zelo pomembno je, da veste, kdaj ste nazadnje jedli in se držite pravila 4 ur. Če je obrok poln hranil in energije, potem vam mora zadoščati za 4 ure sitosti. Če ne, ste napačno jedli in poskusite to naslednjič spremeniti, dopolniti. Za višek kilogramov na tehtnici so krivi prav prigrizki med obroki.

Če želite jesti zdravo, si zdrav obrok pripravite vnaprej.

Predvidevajte. Zelo pomembno je, da se ne prepuščate napadom lakote, pač pa imate za vse svoje šibke lastnosti vnaprej pripravljeno zalogo semen, oreščkov, kruha iz integralne moke, sadje, zelenjavo ... Ko boste ugotovili, kakšno hrano potrebujete, boste tudi v trgovini lahko kupovali bolj racionalno. Nikar v hladilniku ne kopičite hrane, ki vas lahko zavede ...

Prenajedanje brez kontrole

Najnevarnejša je hrana, ki jo jemo pred televizorjem. Pa ne zato, ker bi bila dejansko nevarna, pač pa smo takrat z mislimi drugje, možgani nimajo kontrole nad tem koliko in kaj ste pojedli, potem pa se zgodi najhujše. Med večje uganke človekovega telesa sodi tudi dejstvo, da želodec in možgani nista povezana.

Kljub vsemu pa obstaja način, da pred televizorjem vendar lahko jeste. To naj bo samo v primeru, če sedite na sobnem kolesu in sproti trošite kalorije, ki jih vnašate v telo.

Vedno imejte pri roki zdrave prigrizke

Med zdrave prigrizke sodijo mandeljni, banane, rozine, čokolada s 70 odstotki kakava in več ... Izogibajte se sladkim in slanim prigrizkom, procesirani hrani (večinoma gre tako in tako za presoljene jedi), tudi sadni sokovi niso priporočljivi ...

Iz vsega tega ni težko ugotoviti, da bi ljudje jedli takrat, ko smo lačni, a je okoli nas toliko motečih elementov, da enostavno pozabimo, kdaj in kaj jemo.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021