Datum: 28.5.2022 12:56:50 - Rubrika: Dobro je vedeti
3 vrste plesni, ki se jim je treba izogibati
Ste opazili rjave, sive. črne, rumene, bele madeže na stenah, hrani? To kaže na prisotnost plesni in nekatere med njimi so zelo škodljive
Znanstveniki pravijo, da je v mestih v povprečju v vsakem kubičnem metru zraka približno 500 spor plesnih gliv. Bodite pozorni nanje, ker jih vsakodnevno vdihavate, poleg tega pa napadajo hrano in se tam še dodatno razmnožijo.


1. Črna plesen
Najpogosteje jo najdemo na vlažnih verandah, vlažnih stenah, kleti, kopalnicah, straniščih ... Ta plesen povzroča astmo in bronhitis, pa tudi glavobole, zamašen nos, solzenje in vnetje žrela.


2. Bela plesen
Sicer ni tako nevarna, kot črna, vendar povzroča močne alergijske reakcije. Najpogosteje jo najdemo na zelenjavi, kruhu, sirih in drugih rastlinah, morate pa se jim obvezno izogniti, ker je zelo rakotvorna.


3. Zelena plesen
Zelena plesen se pojavi zunaj in v zaprtih prostorih, napade pa stene in tudi zelenjavo. Pogosto napade gradbeni material, predvsem opeke. Najnevarnejša je na zeleni zelenjavi, ker je ne opazimo, lahko pa povzroči resne zastrupitve. Da gre za res nevarno plesen, kažejo dejstva: zelena plesen lahko dobesedno uniči celotno zgradbo, zato se jo je treba čimprej znebiti. Ker pa gre za zelo trdovratno nadlogo, brez pomoči strokovnjakov ne bo šlo.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021