Datum: 5.4.2022 6:33:08 - Rubrika: Dobro je vedeti
Sadje in zelenjava, ki se jim morate izogibati, ko hujšate
Ni vsaka zelenjava primerna za vitko linijo. Če se želite znebiti kilogramov, potem tega ne jejte.
1. Suho sadje
Suho sadje je sicer zdravo, vendar pa vsebuje ogromno kalorij in ni primerno za hujšanje. V 100 gramih suhega sadja je lahko tudi več kot 500 kalorij, zato v času, ko imamo na voljo sveže sezonsko sadje, se suhemu odpovejte (tudi v smoothijih in drugih jedeh).

2. Konzervirano sadje
Med procesom konzerviranja se v kompote dodajo sladkor in drugi aditivi, ki povečajo kalorijsko vrednost sadja. Primer: 100 gramov svežega ananasa ima 50 kalorij, ista količina ananasa v kompotu pa 120 kalorij.

3. Avokado
To zeleno tropsko sadje ima veliko zelo pomembnih maščob, ki ščitijo telo pred boleznimi srca in ožilja, vendar pa je v 100 gramih avokada 160 kalorij, kar je 4-krat več, kot v jabolkih iste količine.

4. Krompir
Krompir ima veliko vitaminov A in C ter drugih mineralnih snovi. V 100 gramih je 86 kalorij, kar sicer ni veliko, vendar, če iz krompirja naredite pire, ali pa ga ocvrete, pa morate h kalorijam dodati še kalorijsko vrednost mleka, olja, soli ... Namesto krompirja si privoščite raje zeleno solato, ki ima v 100 gramih samo 20 kalorij.

5. Sadni sokovi
Industrijski sokovi so prave energijske, kalorijske in sladkorne bombe, zato se jim izognite za vsako ceno. Vsak sok, četudi je bio, eko in s 100 % naravnim deležem sadja, ima poleg veliko sladkorja tudi ogromno soli, kar še dodatno povečuje število kalorij. Na žalost to isto velja tudi pri domačih sokovih. Samo pomislite: da dobite kozarec pomarančnega soka, morate včasih stisniti 4 pomaranče. Poskusite pojesti 4 pomaranče in boste razumeli, kako varljive so kalorije v sokovih.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021