Datum: 19.4.2022 20:50:46 - Rubrika: Zdravje, lepota
Temu se morate izogibati: 5 stvari, ki jih ne smete jesti zvečer
Zakaj je pomembno, da 4 ure pred spanjem nič ne jemo?
Znano je, da se večerna zaužita energija (kalorije) šteje dvojno, ker zvečer nismo tako aktivni, da bi jih lahko potrošili. Idealno je, da vsaj 4 ure pred spanjem nič ne jemo in tako, damo telesu čas, da ponoči predela viške kalorij, ki so se nabrale čez dan. Ker pa boste po štirih urah abstinence postali lačni, je pomembno, da veste, da obstaja hrana, ki je nikakor ne bi smeli jesti v večernih urah. Zanje namreč velja, da se neposredno spremenijo v maščobe.

1. žita
Problem žitaric v večernih urah je, da imajo takšne jedi malo vlaknin in veliko sladkorja, sladkor pa poleg povišane stopnje inzulina povzroči še, da se zjutraj zbujate utrujeni in lačni. žitom se izogibajte, pojejte raje navaden jogurt brez dodatkov. Tako boste potešili tudi prevelik apetit.

2. Azijska hrana
Pikantni hrani se v večernih urah izogibajte, še posebej, ker imajo veliko kalorij in maščob, kar poleg kilogramov povzroča tudi zgago, težek želodec in celo prebavne motnje. Če pa se tovrstni hrani ne morete upreti, potem raje pojejte koruzno tortilijo s sirom in nizko vsebnostjo maščob.

3. Krompirček, cheeseburger
Mastna in težka hrana slabo vpliva na zdravje želodca, kar povzroča občutek utrujenosti in še povečuje apetit. Če se ne morete upreti fast-food hrani v večernih urah, potem pojejte zgolj majhen sendvič s polnozrnatim kruhom in koščkom puranjega mesa.

4. Čokolada
Čokolada ima veliko kalorij in sladkorja, vsebuje pa tudi kofein, ki povzroča nemiren spanec. Če hrepenite po sladkem, potem raje popijte skodelico vročega čaja, ali pa kozarec nemastnega mleka. Lahko pa kos čokolade raztopite v pol skodelice mleka ...

5. Gazirane pijače
Največji strup so gazirane pijače v večernih urah. Vsebujejo namreč ogromno sladkorja in veliko praznih kalorij, poleg tega sladkor povzroča nespečnost, zgago in želodčne težave. Gaziranim pijačam se zlasti zvečer ognite v velikem loku.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021