Datum: 16.4.2023 15:29:13 - Rubrika: Dobro je vedeti
Trik, kako sladkati pijačo in pri tem hujšati
Sladkor je nevaren, a trik, kako sladkati brez sladkorja, je tako preprost ...
Sladkor povzroča celo vrsto težav, najhujša pa je odvisnost, ki je celo večja od tiste, ki jo povzroča alkohol, ali nikotin. Odvisnost od sladkorja redi, sladkorna pa je itak kuga tretjega tisočletja. Če jemo preveč sladkorja v kombinaciji z maščobami, se kilogrami še hitreje nabirajo.

Če kljub vsemu ne morete brez sladkega okusa, a bi se radi znebili odvisnosti od sladkorja, potem poskusite s tem trikom.

Najboljša alternativa sladkorju je kokosovo olje, ki je za nameček še zdravo. Kokosovo olje ima veliko trigliceridov, ki so zdrave maščobe, telesu pa dajejo energijo. Poleg tega uravnava sladkor v krvi, spodbuja delovanje možganov, upočasnjuje procese staranja, preprečuje depresije in drugo nihanje razpoloženja. Kokosovo olje tudi skrbi za hormonsko ravnovesje, zato bi ga morali ženske v srednjih letih še pogosteje uživati.

Za začetek ga lahko uporabite v kuhinji. Vsak obrok narejen s kokosovim oljem je boljši in bolj zdrav od tistega pripravljenega z rastlinskim oljem.

A najboljša je voda "sladkana" s kokosovim oljem. Dovolj je, da v kozarcu vode raztopite žličko kokosovega olja in tako dobite zelo osvežilno pijačo bogato z elektroliti.

Če na dan popijete tri kozarce obogatene vode, se bo uredila vaša prebava, okrepil imunski sistem in tudi tehtnica bo pokazala manj.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021