Datum: 29.5.2022 12:40:23 - Rubrika: Zdravje, lepota
Kako shujšati v enem tednu?
Ali je sploh mogoče shujšati v samo nekaj dneh? Je, samo nekaj drobnih vsakdanjih stvari morate spremeniti ...
1. Voda namesto soka
Mnogi pozabljajo, da imajo tudi pijače kalorije. Nekatere celo zelo veliko. Na vrhu lestvic so sadni sokovi, pivo in seveda vse vrste sladkih pijač. Če imajo sadni sokovi poleg kalorij vsaj še nekaj vitaminov in mineralov, pa v pijačah z umetnimi sladili ne boste našli veliko zdravih sestavin. Tudi, če se hvalijo z dodatki vitaminov. Umetni vitamini so mrtvi vitamini in od njih ni koristi.

Še nekaj je dobro vedeti pri vodi: čista voda je edina tekočina, ki ostane v tkivih in tako čisti organizem, izboljšuje presnovo in delovanje notranjih organov.

2. Recite ne kruhu in testeninam
Beli riž, kruh, testenine in ostalo pekovsko pecivo imajo ogromno ogljikovih hidratov, ki v telesu povzročajo kopičenje maščob. Veliko bolje je, če namesto tega jeste zdravo zelenjavo. Problem je namreč le pri enostavnih ogljikovih hidratih, ki se hitro spremenijo v sladkor in še pospešujejo nabiranje maščob. Kompleksni v telesu učinkujejo podobno kot maščobe (telo jih presnavlja več ur) in so zato veliko manj škodljivi.

Obstaja preprost trik, kako enostavne ogljikove hidrate spremeniti v kompleksne. Če se ne morete odpovedati denimo krompirju, potem je veliko bolje, če jeste krompirjevo solato. Prav tako lahko rižu močno znižate količino enostavnih hidratov, če ga skuhate že dan prej, pustite stati čez noč, naslednji dan pa ga samo pogrejete.

3. Telesna aktivnost
Preveč telovadbe tudi ni dobro za telo, ker lahko pride do preobremenitvenega šoka. Optimalno je, če telovadite toliko, da porabite 200 do 300 kalorij, potem pa naredite eno do dve uri premora in vajo ponovite. Če boste to naredili 3- do 4-krat na dan, boste samo z vadbo izgubili 1000 kalorij na dan. Videti je veliko, vendar upoštevajte, da morate za en izgubljen kilogram izgubiti 7700 kalorij. Zato pa je hujšanje tako težko ...

4. Kava
Kava je lahko tudi zelo koristen pripomoček pri hujšanju, vendar le, če je brez mleka in sladkorja. Dovolj je, da pred telovadbo naredite požirek kave, počakajte 10 do 15 minut in potem začnite s telovadbo. Kava namreč izboljša presnovo, poveča vzdržljivost in, najpomembneje, poveča količino izgorelih kalorij tudi za 3-krat!

5. Pol ure več spanja
Hujšate lahko tudi, če več spite. Če boste vsak dan sli vsaj pol ure prej spat, se vam bo uredila prebava, kar je ključnega pomena pri vsakem zdravem hujšanju. Ni hujšanja brez zdravega odvajanja, poleg tega pa bo vaše telo zjutraj bolj sproščeno, polno moči in energije. Samo en jutranji stres brez zajtrka vam lahko izniči ves napor tega tedna, da bi se znebili odvečnih kilogramov.
Erika Volk


Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021