Datum: 29.3.2023 6:16:11 - Rubrika: Zdravje, lepota
Naravno zdravilo za vse bolezni
Čaj, ki znižuje pritisk in krepi imuniteto, uporabljali pa so ga že faraoni. Reče se mu tudi jamajška voda.
Cvetovi hibiskusa krasijo mnogo vrtov, saj je to rastlina, ki uspeva v skoraj vseh podnebnih razmerah, poleg tega pa ima izrazite rdeče cvetove, ki so za nameček še izredno zdravilni. Raziskave potrjujejo, da ima hibiskus celo več antioksidantov, kot rdeče vino in je res neizmeren vir zdravja, kar so poznali že v starem Egiptu. Hibiskusov čaj je veljal za pijačo faraonov, danes pa vemo, da pomaga pri celi vrsti bolezni.

Hibiskusov čaj zmanjšuje količino holesterola in trigliceridov v telesu in s tem uravnava krvni tlak (redno pitje zniža tlak tudi do 10 %), zmanjšuje občutek stresa, zdravi gripo, prehlad, je dober proti kašlju ...

Hibiskusov čaj ima izredno veliko vitamina C, citronske kisline in je eden tistih čajev, ki praktično ne vsebuje kofeina. Je bogat z železom, flavonoidi, encimi, eteričnimi olji, ima veliko sadnih kislin ... Hibiskus deluje tudi kot blago odvajalo, zato pomaga pri lajšanju želodčnih težav. Je dober za ledvice in srce, odpravlja motnje prekrvavitve, razstruplja telo, izboljša delovanje žleze ščitnice ...

Ena skodelica čaja na dan pomirja, dve pa sta že zdravilni.

S hibiskusom pa je povezana še ena zanimivost.

Več tisočletij je to tudi zdravilna pijača na drugem koncu sveta. V Mehiki in Jamajki je hibiskusova voda tako pogosto naravno zdravilo, kot pri nas kamilice, s tem, da kamilice niso tako vsestransko uporabne.

V steklen vrč natočite 2 litra vode, vanj dajte za dve skodelici posušenih hibiskusovih cvetov (ne kupovat čaja v vrečkah, ker je tam veliko nečistoč) in pustite stati čez noč. Ta napitek je v Srednji Ameriki poznan pod imenom jamajška voda in zanj velja, da daje energijo, zdravi in je tudi prijetnega okusa.

Hladno pripravljena jamajška voda ima namreč več vitamina C, kot čaj in je zato zelo primeren napitek za čas, ko se zima umika pomladi.
Erika Volk
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo




Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021