Datum: 26.3.2022 18:54:48 - Rubrika: Zdravje, lepota
Naj vas ne bo strah zaradi celulita stopiti na plažo
že res, da je do pravega poletja še nekaj časa, a razmišljati je potrebno že danes. Dermatologi pravijo, da ima celulit 90 odstotkov ženk. Kako se ga znebiti?
Celulit nastane, ko se na določenih mestih pod kožno naredijo maščobne obloge, kar povzroči neprijeten grudičast videz. Prvi pojav celulita je že v puberteti, dobijo pa ga tudi moški, čeprav večinoma to velja za ženske. Najpogosteje ta pojav opazimo na zadnjici in stegnih, lahko pa se pojavi tudi drugje.

V osnovi poznamo tri vrste celulita. V razred 1 spada celulit, kjer se kliničnih simptomov ne vidi, so pa pod mikroskopom že zaznane osnovne anatomske spremembe. Razred 2 je komaj opazen s prostim očesom, se pa na koži pojavlja bledica, območja z nižjo temperaturo, kjer je tudi koža manj elastična. Celulita še ne opazimo, opazimo pa spremembe na koži. In še razred 3, kjer je koža vidno hrapava (podobno kot pri lupini pomaranče).

Četudi se vam zdi, da še nimate izrazitega celulita, to pomeni, da morate ukrepati.

Tokrat vam predstavljamo preprost, a učinkovit recept, kako se na naravni način boriti proti podkožnim maščobnim blazinicam. Zapomniti si morate, da je najboljše zdravilo proti celulitu vztrajnost. Če boste popili en kozarec, sprememb ne boste opazili. Če pa ga boste pili vsaj mesec, ali dva (zato je dobro s pitjem začeti že danes), pa boste poleti bolj samozavestne.

Kaj potrebujete?

Sestavine:
  • lupine ananasa
  • 2 litra vode
Priprava:

Priporočamo vam, da preden začnete jesti ananas, ga temeljito operete, kajti prav lupina je tisti del, ki je najbolj koristen. Vse kar morate narediti je, da lupine daste v posodo, jih prelijete z vodo in dajte kuhati. Ko se bodo začeli delati mehurčki, torej tik pod vreliščem, posodo postavite, počakajte, da se ohladi in pijte to vodo čez cel dan. Nikar ne spijte vsega naenkrat, kajti prav zmernost čez dan povzroči, da je telo enakomerno hidrirano in tako lahko topi nadležne maščobe.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021