Datum: 8.3.2022 20:57:46 - Rubrika: Dobro je vedeti
7 živil, ki preprečujejo stres
Stres je tihi morilec sodobnega časa. Tudi, če mislite, da s tem nimate težav, je dobro ta živila vključiti v svoj vsakdan.
1. Pomaranče
Vitami C krepi imunski sistem, sprošča mišice, spodbuja delovanje notranjih organov. Študije kažejo, da pomaranče zmanjšujejo količino kortizola, kar zmanjšuje stres. In še eno prednost imajo pomaranče: njihov vonj sprošča, zato jih je dobro imeti v sobah za sestanke.

2. Mango
Mango ima tudi veliko vitamina C, poleg tega pa spodbuja delovanje možganov, preprečuje težave z vidom, veliko antioksidantov pa krepijo srce in pomagajo pri regeneraciji kože. Mango je vsestransko koristen in še dober proti stresu.

3. Ribe
Ribe, predvsem losos in tuna, vsebujejo veliko omega-3 maščobne kisline, ki v telesu povečuje raven serotonina. Ta pomaga pri premagovanju depresije in bolezni srca.

4. Temna čokolada
Študije, ki so jih opravili v Švici dokazujejo, da imajo ljudje, ki redno uživajo čokolado, nižjo raven kortizola v krvi. Čokolada pomirja, daje občutek lagodja, sprošča ...

5. Pistacija
Pistacije imajo veliko rastlinskih omega-3 maščobnih kislin, ki med drugim tudi znižujejo holesterol, preprečujejo vnetja v arterijah in seveda pomaga pri premagovanju stresa.

6. Špinača
Špinača vsebuje veliko magnezija, ki je zelo pomemben pri preprečevanju glavobolov in zmanjšuje občutek utrujenosti. Poleg tega je v špinači veliko vlaknin in drugih hranljivih snovi, ki dajejo telesu energijo in krepijo zdravje.

7. Šparglji
Šparglji vsebujejo floate, ki pomirjajo, dajejo občutek lagodja, poleg tega pa so še izredno zdravi. Lahko jih dodamo solatam, pečemo, kuhamo na pari ...
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021