Datum: 17.3.2022 18:50:29 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če daste surov krompir na kožo
Kdo bi si mislil, da je lahko krompir izjemno učinkovito in vsestransko zdravilo. Le prav ga je potrebno uporabiti.
Krompir je poln vitaminov in mineralov, ki še posebej pridejo do izraza, če surov krompir položite na kožo. Dovolj je, da krompir operete, narežete na kolobarje in pritisnete na suho kožo. Krompir imejte 10 do 20 minut, potem pa lahko krompir menjate, na koncu pa sperite s toplo vodo in pustite, da se koža posuši. Ne uporabljajte brisač.

Krompirjev sok ima veliko vitaminov B (cel kompleks), ki blagodejno vplivajo na kožo, jo ščitijo pred gubami in poškodbami na soncu. Vitamini B tudi preprečujejo razbarvanje kože, preprečujejo vnetja, vlažijo ...

Podoben vpliv ima tudi vitamin C, ki ga je v surovem krompirju veliko. Vitamin C ščiti telo pred prostimi radikali, preprečuje opekline, pomaga pri celjenju ran, odpravlja akne in vlaži suho kožo.

Zelo pomembne so tudi kovine. Pomanjkanje železa slabi kožo, ki jo lahko osvežite prav s krompirjem. Fosfor je pomemben za popravilo telesnih tkiv in celic. Kalcij preprečuje staranje kože in pomaga pri hidrataciji kože. Kalij je bistven za izgradnjo veznega tkiva, celjenje ran, spodbuja regeneracijo kolagena in elastina.

Babice vedo povedati, da krompir zbija vročino, če ga čez noč daste na stopala. Pomaga tudi, če ga čez noč pustite za zateklih sklepih (artritis, revma, fizične poškodbe).
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021