Datum: 20.3.2023 14:55:04 - Rubrika: Dobro je vedeti
5 + 1 razlogov, ki vam preprečujejo hujšanje
Ste pogosto na dietah in nikakor ne morete shujšati? Morda je kriva katera od petih napak, ki se je niti ne zavedate ...
Ključ do vitkejše postave je hitrejša presnova. Nobena dieta in telovadba vam ne bo nič pomagala, če ne boste uredili svoje prebave. Prav zato vam tokrat predstavljamo pet najpogostejših razlogov, zakaj se ne morete znebiti viška kilogramov, zelo pomemben pa je zadnji, bonus dodatek, ki močno vpliva na splošno počutje.

1. Ogljikovi hidrati za zajtrk
Večina ljudi začne dan z zajtrkom, ki je bogat z ogljikovimi hidrati. Se spada pecivo, kruh, testenine ... že res, da boste od tega dlje časa siti, vendar pa bo to upočasnilo vaš metabolizem in zmanjšalo absorpcijo hranljivih snovi. Ogljikove hidrate za zajtrk raje nadomestite z beljakovinami

2. Gibanje
Nič ni boljšega za zdravo prebavo, kot dovolj gibanja. že kratek sprehod dela čudeže. S športom lahko presnovo pospešite, vendar morate paziti, da ne pretiravate, ker lahko to povzroči nasproten učinek. Še posebej, če se po napornem treningu najeste ogljikovih hidratov.

3. Mlečni izdelki
Nekatere bakterije, ki ugodno vplivajo na črevesno floro, najdemo samo v mlečnih izdelkih. Z njimi si popravimo prebavo, ozdravimo črevesnih težav, pa tudi okrepimo imunski sistem.

4. Pomanjkanje vode
Ali ste vedeli, da imamo pozimi več težav z dehidracijo, kot poleti? Seveda na drugačen način. Zimske težave so namreč povezane z zadrževanjem vode, kar se kaže v celi vrsti bolezni. Več vode pomeni tudi lažjo in hitrejšo presnovo.

5. Premalo obrokov
Najslabše je, če jeste samo enkrat na dan in še to v večernih urah. Poleg tega, če želite shujšati, to ne pomeni, da cel dan nič ne jeste, da stradate, pač pa, da pametneje razdelite obroke čez cel dan. ko ste lačni, se praviloma vedno tudi prenajedamo. Nutricisti celo priporočajo 6 obrokov na dan, od tega naj bodo trije samo sadje in zelenjava.

In še bonus razlog, zakaj vam hujšanje ne uspeva:

Bonus: premalo železa
Morda boste presenečeni, a pomanjkanje železa vpliva na slabšo krvno sliko, kar močno upočasni presnovo, pomanjkanje vitaminov in mineralov pa vzbudi apetit, lakoti pa se je težko upreti, kajne?!
Erika Volk
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021