Datum: 11.3.2022 14:58:39 - Rubrika: Dobro je vedeti
4 jedi, ki najhitreje topijo maščobe okrog trebuha
Maščobe se najlažje in najhitreje naberejo okrog trebuha, žal pa pogosto tam tudi ostanejo.
Problem maščob okoli trebuha je večinoma posledica nepravilne prehrane ob neprimernem času. Če torej zvečer jemo preveč in po vrhu še nezdravo, je telo nekoliko zbegano, prekine se normalen ciklus prehranjevanja, informacije, ki jih možgani dobijo iz prebavnega trakta, pa prispejo z 20 minutno zamudo. Med tem pa vi pojeste že skoraj vso večerjo.

Zato vam priporočamo, da v primerih, ko vas napade neubranljiv napad apetita, pojeste eno od naslednjih živil, ki učinkovito topijo maščobe okrog trebuha. Tako boste dobili dvojni učinek. Najedli se boste, pa še nekaj kilogramov izgubili.

1. Mleko in mlečni izdelki
živila bogata s kalcijem pomagajo zmanjšati količino maščob v telesu. Vsak dan bi morali popiti vsaj pol skodelice jogurta, poleg tega pa jogurt pomaga sprostiti mišice, spanec pa bo boljši.

2. Češnje in višnje
Češnje in višnje so zelo učinkoviti topilci maščob, poleg tega pa imajo veliko antioksidantov, ki pomagajo pri zdravljenju rakavih obolenj. Idealno je, če za malico pojeste nekaj češenj z jogurtom ...

3. Orehi
Orehi so bogati z magnezijem, kar je pomembno za zmanjšanje nivoja kortizola v telesu. Kortizol je namreč hormon, ki spodbuja apetit. Poleg tega so orehi še hranljivi in zdravi.

4. Ribe
Ribe imajo veliko beljakovin in proteinov, ki pospešujejo procese gorenja kalorij. Poleg tega so še izredno hranljive in zdrave. Kuhana riba brez priloge je izredno zdrava večerja, ki bi si jo morali privoščiti vsaj dvakrat na teden.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021