Datum: 11.3.2023 11:58:39 - Rubrika: Dobro je vedeti
4 jedi, ki najhitreje topijo maščobe okrog trebuha
Maščobe se najlažje in najhitreje naberejo okrog trebuha, žal pa pogosto tam tudi ostanejo.
Problem maščob okoli trebuha je večinoma posledica nepravilne prehrane ob neprimernem času. Če torej zvečer jemo preveč in po vrhu še nezdravo, je telo nekoliko zbegano, prekine se normalen ciklus prehranjevanja, informacije, ki jih možgani dobijo iz prebavnega trakta, pa prispejo z 20 minutno zamudo. Med tem pa vi pojeste že skoraj vso večerjo.

Zato vam priporočamo, da v primerih, ko vas napade neubranljiv napad apetita, pojeste eno od naslednjih živil, ki učinkovito topijo maščobe okrog trebuha. Tako boste dobili dvojni učinek. Najedli se boste, pa še nekaj kilogramov izgubili.

1. Mleko in mlečni izdelki
živila bogata s kalcijem pomagajo zmanjšati količino maščob v telesu. Vsak dan bi morali popiti vsaj pol skodelice jogurta, poleg tega pa jogurt pomaga sprostiti mišice, spanec pa bo boljši.

2. Češnje in višnje
Češnje in višnje so zelo učinkoviti topilci maščob, poleg tega pa imajo veliko antioksidantov, ki pomagajo pri zdravljenju rakavih obolenj. Idealno je, če za malico pojeste nekaj češenj z jogurtom ...

3. Orehi
Orehi so bogati z magnezijem, kar je pomembno za zmanjšanje nivoja kortizola v telesu. Kortizol je namreč hormon, ki spodbuja apetit. Poleg tega so orehi še hranljivi in zdravi.

4. Ribe
Ribe imajo veliko beljakovin in proteinov, ki pospešujejo procese gorenja kalorij. Poleg tega so še izredno hranljive in zdrave. Kuhana riba brez priloge je izredno zdrava večerja, ki bi si jo morali privoščiti vsaj dvakrat na teden.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021