Datum: 28.3.2023 6:16:19 - Rubrika: Zdravje, lepota
Čisti telo in lajša bolečine v sklepih
Protini so nerodna stvar, če se začno nabirati v sklepih. S to mešanico lahko pozdravite putiko, artritis, revmo ...
Nepravilna prehrana v kombinaciji s premalo gibanja lahko v telesu povzroči zastoje, kar se odraža v najrazličnejših oblikah. Največji problem je zadrževanje sečne kisline v sklepih, kar povzroča hude bolečine.

Da bi se temu ognili, je potrebno skrbeti za pravilno prehrano, predvsem pa je to znak, da imate težave z ledvicami. Najpogostejši vzrok je povišana telesna teža, preveč zaužitega alkohola, neredna in nezdrava prehrana ...

Ali lahko res s tem napitkom pozdravimo putiko, artritis in podobne bolezni?

Nikakor. Lahko pa omilite simptome, najpomembneje pa je, da očistite telo preden nastopijo težave. Zato je ta napitek dober za vse, ki se želite znebiti strupov iz telesa. Priporočamo, da vsaj teden dni na tešče popijete kozarec soka, pa bo vaše zdravje za nekaj časa spet brez problemov.

Sestavine:
  • 1 kolobar ananasa (lahko tudi iz kompota)
  • 2 žličke kurkume v prahu
  • 2 žličke ingverja v prahu
Priprava:

Pri tej mešanici igra ananas ključno vlogo, saj vsebuje encim bromelain, ki deluje protivnetno ter zmanjšuje in preprečuje otekline. Tudi kurkuma ima močne protivnetne lastnosti, lajša bolečine in skrbi za boljšo prekrvavitev. Strupe vendarle morate spraviti iz telesa. In še ingver: tudi ingver preprečuje vnetja, vendar na molekularnem nivoju, za to pa je najbolj odgovoren kapsaicin, ki daje ingverju rahlo pekoč okus, najdemo pa ga tudi v čiliju in pekoči papriki.

Zgoraj omenjene sestavine dajte v mešalnik in zmešajte, da dobite homogeno zmes. Po želji lahko dodate žličko medu in malo vode (naj bo mlačna) in to popijte zjutraj na tešče.

Če je le mogoče uporabite sveže sestavine in tudi napitek si poskusite pripraviti svežega vsako jutro. Če vam to ne znese, ga lahko hranite tudi v hladilniku, vendar ne več kot teden dni.

V primeru, da vas sklepi že bolijo, potem popijte kozarec tega napitka tudi zvečer, izboljšanje pa boste čutili v nekaj dneh. Sicer pa je ta sok najbolje piti preventivno, da do težav s sklepi sploh ne pride.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021