Datum: 6.3.2023 12:25:52 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ne štejte kalorij, štejte grižljaje
Štetje kalorij je sicer zelo učinkovita metoda hujšanja, a žal nepraktična in zato neuporabna. Le redko se zgodi, da veste, koliko kalorij ima katera jed.
Vse več nutricistov se pridružuje mnenju, da je štetje kalorij tako nepraktično, da je neuporabno. Prav zato predlagajo, da uporabite drugačno taktiko: štetje grižljajev.

Štetja grižljajev se lotite tako, da najprej izmerite, koliko sploh pojeste in koliko grižljajev naredite na običajen dan. Grižljaje štejte najmanj en teden, ker se načini prehranjevanja po dnevih spreminjajo. Še zlasti, če ste še v službi ...

Ko boste vedeli, koliko grižljajev naredite, lahko pričnete s hujšanjem. Optimalno je, da zmanjšate število grižljajev za 10 do 20 odstotkov. Ob tem ne boste čutili pretirane lakote, še zlasti, če se enakomerno prehranjujete čez cel dan. Najslabše namreč je, da cel dan nič ne jeste, zvečer pa se najeste za nazaj in naprej. To je garantirano najhitrejša pot, da se zredite.

Čeprav se vam bo štetje sprva zdelo naporno, pa se boste kmalu navadili, ko boste videli prve učinke. 20 odstotkov manj grižljajev za kosilo in še zlasti za večerjo lahko ogromno pomeni, poleg tega pa imamo ljudje radi merljive cilje.

Seveda pa, ko boste prvič zmanjšali grižljaje za petino in morda to isto naredite še v drugem koraku, se morate zavedati, da nenehno števila grižljajev ni mogoče zmanjševati. Zato razen o številu, začnite razmišljati o kvaliteti in velikosti. Nikakor vam ne priporočamo, da grižljaje zmanjšate za več kot tretjino. Namesto tega naj bo na vašem jedilniku čim več zelene zelenjave, v popoldanskem času pa se izogibajte sladkorju, četudi je v sadju.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021