Datum: 6.3.2022 12:25:52 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ne štejte kalorij, štejte grižljaje
Štetje kalorij je sicer zelo učinkovita metoda hujšanja, a žal nepraktična in zato neuporabna. Le redko se zgodi, da veste, koliko kalorij ima katera jed.
Vse več nutricistov se pridružuje mnenju, da je štetje kalorij tako nepraktično, da je neuporabno. Prav zato predlagajo, da uporabite drugačno taktiko: štetje grižljajev.

Štetja grižljajev se lotite tako, da najprej izmerite, koliko sploh pojeste in koliko grižljajev naredite na običajen dan. Grižljaje štejte najmanj en teden, ker se načini prehranjevanja po dnevih spreminjajo. Še zlasti, če ste še v službi ...

Ko boste vedeli, koliko grižljajev naredite, lahko pričnete s hujšanjem. Optimalno je, da zmanjšate število grižljajev za 10 do 20 odstotkov. Ob tem ne boste čutili pretirane lakote, še zlasti, če se enakomerno prehranjujete čez cel dan. Najslabše namreč je, da cel dan nič ne jeste, zvečer pa se najeste za nazaj in naprej. To je garantirano najhitrejša pot, da se zredite.

Čeprav se vam bo štetje sprva zdelo naporno, pa se boste kmalu navadili, ko boste videli prve učinke. 20 odstotkov manj grižljajev za kosilo in še zlasti za večerjo lahko ogromno pomeni, poleg tega pa imamo ljudje radi merljive cilje.

Seveda pa, ko boste prvič zmanjšali grižljaje za petino in morda to isto naredite še v drugem koraku, se morate zavedati, da nenehno števila grižljajev ni mogoče zmanjševati. Zato razen o številu, začnite razmišljati o kvaliteti in velikosti. Nikakor vam ne priporočamo, da grižljaje zmanjšate za več kot tretjino. Namesto tega naj bo na vašem jedilniku čim več zelene zelenjave, v popoldanskem času pa se izogibajte sladkorju, četudi je v sadju.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021