Datum: 10.2.2022 20:47:41 - Rubrika: Dobro je vedeti
Za najboljši zaključek dneva
Kako razdraženo, utrujeno in izčrpano telo pripraviti do tega, da se ponoči sprosti in, da boste jutri spet pripravljeni za nove izzive?
Če imate za sabo težek in naporen dan, ni enostavno zaspati. Poleg tega pa pogosto jemo nezdravo hrano, kar še dodatno obremenjuje telo, da bi si čez noč nabralo dovolj energije. Statistike kažejo, da skoraj polovica bolezni nastane zaradi pretiravanja z delom v kombinaciji z nepravilnim načinom prehranjevanja in imunski sistem je pri tem prvi na udaru.

Če imate občutek, da se vas loteva kakšna bolezen, simptomi pa še niso izraziti, potem si pripravite ta zvarek iz dveh sestavin. Cimet že samo s svojo aromo in okusom sprošča, poleg tega pa še pospešuje prebavo in pomirja živčni sistem. Banane vsebujejo veliko magnezija in kalija, kar še samo po sebi izboljša spanec, zelo pomemben pa je zaviralni učinek na kortizol, ki je večinoma kriv, da so naše mišice v krču in nesproščene.

Sestavine:
  • 1 banana
  • žlica cimeta
  • 1/2 litra vode
Priprava:

Banano olupite, narežite na kolobarje in jo kuhajte približno 10 minut v vreli vodi. Nato posodo odstavite, počakajte, da se nekoliko ohladi (vsaj 15 minut), nato pa dodajte cimet.

Pomembno je, da ta napitek popijete vsaj pol ure pred spanjem, primeren pa je tak za otroke, kot odrasle. Pri otrocih boste presenečeni nad vplivom, ki ga ima tak zvarek.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021