Datum: 22.3.2023 6:13:36 - Rubrika: Dobro je vedeti
Prednosti, ki jih prinaša medena voda
Da je med koristen za zdravje, ve vsak. Koliko pa veste o zdravilnih lastnostih medene vode?
Priprava medene vode je preprosta. V en deciliter tople vode dajte žličko medu in vse skupaj mešajte tako dolgo, da se med povsem raztopi Dobili boste mešanico, ki po sestavi spominja na krvno plazmo, največja prednost tega pa je, da telo tako raztopljen med veliko lažje absorbira. Tako hranilne snovi hitreje pridejo v kri, hkrati pa skrbite za kondicijo črevesja. Leno črevo je namreč problem ljudi, ki veliko sedijo. Če je vaše črevesje leno, vsrka manj hranilnih snovi, ste pogosteje lačni, več jeste in se redite. predvsem okoli trebuha.

že samo to bi moral biti razlog, zakaj vsako jutro na tešče popiti toplo medeno vodo, vendar pa je to samo začetek zgodbe o koristnih vplivih.

Medena voda med drugim tudi čisti prebavni trakt parazitov in preprečuje njihovo razmnoževanje. Črevesje očisti toksinov, uredi prebavo ... Ko boste začeli medeno vodo redno piti, se ne ustrašite prvih učinkov. Ko topla medena voda pride v črevesje, omehča odpadne sedimente, ki so se nabrali v črevesju, zato boste imeli občutek, kot da vas ta voda redi. A ne skrbite. Ko se bo uredila vaša prebava in boste začeli redno odvajati, bo tudi velik trebuh izginil. Skupaj z njim pa tudi nesnaga, ki je zavirala presnovo, vi pa ste se zaradi tega redili.

Poleg tega med deluje tudi protivirusno, proti-bakterijsko in proti-glivično. Medena voda pomaga pri regeneraciji črevesne mikroflore, pomirja ledvice, zato jo je priporočljivo piti tudi zvečer. Vpliva tudi na kožo, sijoče lase, nohte ... Medena voda vam bo zjutraj dala tudi energijo za čez dan, poleg tega pa spada med med tista živila, ki nas delajo srečnejše.

Priporočljivo je popiti 2-krat po 2 decilitra tople medene vode na dan.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021