Datum: 22.3.2022 6:53:36 - Rubrika: Dobro je vedeti
Prednosti, ki jih prinaša medena voda
Da je med koristen za zdravje, ve vsak. Koliko pa veste o zdravilnih lastnostih medene vode?
Priprava medene vode je preprosta. V en deciliter tople vode dajte žličko medu in vse skupaj mešajte tako dolgo, da se med povsem raztopi Dobili boste mešanico, ki po sestavi spominja na krvno plazmo, največja prednost tega pa je, da telo tako raztopljen med veliko lažje absorbira. Tako hranilne snovi hitreje pridejo v kri, hkrati pa skrbite za kondicijo črevesja. Leno črevo je namreč problem ljudi, ki veliko sedijo. Če je vaše črevesje leno, vsrka manj hranilnih snovi, ste pogosteje lačni, več jeste in se redite. predvsem okoli trebuha.

že samo to bi moral biti razlog, zakaj vsako jutro na tešče popiti toplo medeno vodo, vendar pa je to samo začetek zgodbe o koristnih vplivih.

Medena voda med drugim tudi čisti prebavni trakt parazitov in preprečuje njihovo razmnoževanje. Črevesje očisti toksinov, uredi prebavo ... Ko boste začeli medeno vodo redno piti, se ne ustrašite prvih učinkov. Ko topla medena voda pride v črevesje, omehča odpadne sedimente, ki so se nabrali v črevesju, zato boste imeli občutek, kot da vas ta voda redi. A ne skrbite. Ko se bo uredila vaša prebava in boste začeli redno odvajati, bo tudi velik trebuh izginil. Skupaj z njim pa tudi nesnaga, ki je zavirala presnovo, vi pa ste se zaradi tega redili.

Poleg tega med deluje tudi protivirusno, proti-bakterijsko in proti-glivično. Medena voda pomaga pri regeneraciji črevesne mikroflore, pomirja ledvice, zato jo je priporočljivo piti tudi zvečer. Vpliva tudi na kožo, sijoče lase, nohte ... Medena voda vam bo zjutraj dala tudi energijo za čez dan, poleg tega pa spada med med tista živila, ki nas delajo srečnejše.

Priporočljivo je popiti 2-krat po 2 decilitra tople medene vode na dan.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021