Datum: 13.2.2022 16:46:46 - Rubrika: Dobro je vedeti
Medena kombinacija, ki zdravi vsaj 10 bolezni
Sezamov med z alkoholom je učinkovito zdravilo in odličen vir hranljivih snovi. Dovolj je že ena sama žlička na dan.
Kombinacija medu in sezamovih semen je odličen vir vitaminov E, A ib B ter železa, kalcija, magnezija, mangana, predvsem pa omega-3 in omega-6 maščobnih kislin. Gre za sestavine, ki bi jih moral vsakdo uživati. Mešanica je namreč tudi pomemben vir esencialnih aminokislin.

Sezamov med v prvi vrsti krepi imunski sistem in pomaga pri zaprtosti. ima namreč velik vpliv na prebavo in celoten metabolizem. Prav tako pomaga pri hujšanju, pomaga zniževati sladkor v krvi, pomaga pri boleznih želodca, gastritisu, razjedah in kolitisu. Krepi kostni mozeg. Stimulira psihično aktivnost in povečuje telesno vzdržljivost. Pomembna lastnost je tudi, da zelo pozitivno vpliva na rast las in napetost kože.

In kako pripraviti zdravo medeno kombinacijo?

Sestavine:
  • 1/2 skodelice sezamovih semen
  • 1/2 dcl vodke (lahko tudi beli rum)
  • 1 skodelica medu
Priprava:

Sezamova semena na ponvi rahlo prepražite, da potemnijo. Nato jih pustite, da se ohladijo. Semena dajte v steklen kozarec, ki ga lahko dobro zaprete, in čezenj polijte med, ki ste ga prav tako rahlo segreli, da postane bolj tekoč. Povsem na koncu dodajte vodko in vse skupaj dobro premešajte. Hranite na temnem in hladnem prostoru, občasno pa ne pozabite mešanice premešati.

Idealno je, če lahko mešanico pustite stati 2 tedna, a že naslednji dan lahko s tem pripravkom "sladkate" kavo, čaj, palačinke, celo k pudingu se odlično poda ...

Zapomnite si še to, da ima velika žlica sezamovega medu približno 155 kalorij, 8 gramov maščob, 21 gramov ogljikovih hidratov, 1 gram vlaknin in 3 grame beljakovin. Priporočamo vam, da vsako jutro na tešče pojeste eno žlico te mešanice.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021