Datum: 27.2.2022 6:29:19 - Rubrika: Zdravje, lepota
Voda, ki odplakne maščobe
Predstavljamo vam recept za vodo, ki pomaga odstraniti strupe iz telesa, uravnava prebavo in mimogrede še topi odvečne maščobe
Človeško telo je sestavljeno iz 70 % vode, zato je voda verjetno najpomembnejša sestavina, ki jo potrebujemo. A veliko bolje kot industrijski napitki so seveda naravni zelenjavno-sadno-zeliščni, ker lahko taki vodi dodamo lastnosti, ki jih želimo. S pravilno izbiro sestavin je tako, kot bi vodo programirali.

Spodnji recept je priporočljivo piti pol ure pred in po obroku. Pred obrokom bo napitek poskrbel, da boste obvladali svoj apetit, po obroku pa bo počistil toksine ter odstranil odvečne maščobe, ki se utegnejo nabirati predvsem okoli trebuha.

Sestavine:
  • 2 litra vode
  • 1 pomaranča
  • 1 grenivka
  • 1 kumara
  • 1 do 2 žlici ingverja v prahu (lahko tudi nariban ingver)
Priprava:

V stekleni vrč dajte na kolobarje narezano pomarančo, grenivko in kumaro. Seveda vse pred tem dobro operite. Dodajte še ingver, za okus lahko dodate še nekaj lističev poprove mete. Vse to prelijte z vodo in postavite na temno, a hladno mesto. Zelo pomembno je, da ima napitek sobno temperaturo.

Pustite stati čez noč.

Seveda je grenivka bistvena sestavina, ki pomaga pri hujšanju, ker zmanjšuje apetit. Pomaranča bo dala napitku sladkobo in osvežilen okus. Kumara je diuretik, ki čisti telo. Ingver bo poskrbel za vnetja in vsiljive bakterije.

Na koncu vam preostane le, da do konca dneva popijete vso vodo, pri čemer si količino potrebne vode izračunajte v spodnjem obrazcu.


vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021