Datum: 21.1.2023 12:55:32 - Rubrika: Zdravje, lepota
Zakaj bi morali pozimi vsak dan jesti pivski kvas
Pivski kvas lahko dela čudeže. Njegovi pozitivni vplivi so tako vsestranski, da bi ga morali jesti vsak dan.
Ni vsak kvas koristen in tudi ne ob vseh priložnostih. Morate ga znati uživati, ker boste le tako izkoristili vse njegove učinke.

Pivki kvas velja za zdravilo že od 16. stoletja, ko so ga imenovali celo "božje zdravilo". Danes vemo, da to velja samo za suh pivski kvas. Pri svežem je namreč vedno problem dejanske svežine (je hitro pokvarljiv), grenkega okusa, povzroča napihnjenost, bakterije v telesu pa mislijo, da je to hrana zanje in ga hitro blokirajo.

Pri posušenem kvasu so stvari povsem drugačne.

žličko kvasa raztopite v malo vode in popijte. telo zna iz te mešanice izluščiti vitamine, ki jih potrebuje (kvas ima ogromno vitaminov kompleksa B). Poleg tega deluje kot naravni antibiotik, kontrolira razvoj bakterij, ki bi lahko škodovale organizmu, zavira prehajanje sladkorja v kri, ščiti jetra, oči, kožo, črevesje ... Seznam bolezni, ki jih lahko pozdravimo z rednim uživanjem kvasa je izredno dolg, spremembe pa boste očutili le, če boste kvas redno uživali. Dovolj sta namreč dve žlički kvasa na dan in sicer po obroku.

Za začetek popijte skodelico mlačne vode v katero ste zmešali žličko vkasa takoj po večerji. To vam bo namreč zbilo apetit, preprečilo prehajanje sladkorja v kri, česar ne bodo veseli samo sladkorni bolniki, pač pa tudi vsi, ki imajo težave z odvečnimi kilogrami.

Zapomnite si, da je optimalna količina zaužitega kvasa 2 do 10 gramov na dan. Če boste pretiravali, vam lahko škodi. Prav tako na dnevni kvasovi dieti ne vztrajajte več kot 2 meseca, potem pa za vsaj pol leta naredite premor.

Za konec pa še to ... Kvasu lahko še dodatno povečate moč, če zmešate žličko kvasa v prahu, 3 žlice domačega jabolčnega kisa, 1 žličko medu in pol skodelice vode. Poskusite to mešanico pojesti pred večerjo, pa boste videli, da že po nekaj minutah ne boste več čutili lakote. Proteini, amino-kisline, minerali, vitamini in ogljikovi hidrati dajo telesu v tej kombinaciji vso potrebno energijo za miren spanec.

In še odgovor, zakaj je kvas koristno jesti prav pozimi?

Slovita holivudska igralka Greta Garbo je nekoč razkrila, da vsak dan poje žlico kvasa, kvas dodaja k juham, solatam in drugim jedem. Kvas namreč vpliva tudi na kožo in prav pozimi je koža še posebej izpostavljena velikim temperaturnim razlikam. Kvas preprečuje izsušitev kože in skrbi, da ostane elastična in prožna.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021