Datum: 25.1.2023 12:35:34 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kakšen je najboljši način, da jemo jogurt?
Ali ste vedeli, da ima lahko kupljen sadni jogurt več sladkorja, kot krof? Prav zaradi tega se je pojavil nov trend slanih in pikantnih jogurtov
Jogurt spada med bolj zdrava živila in prav nenavadno je, kako ga ljudje uničimo, ko pretiravamo z raznimi sladkimi in sadnimi dodatki. Vse to v imenu izboljšanja arome, ki pa zdravo jed spremeni v škodljivo kremo.

Prav zaradi tega se med nutricisti po svetu pojavlja vse več receptov, ko jogurt kombinirajo s pikantnimi, slanimi in zelenjavnimi dodatki. Taka mešanica je veliko bolj zdrava, lahko nadomesti katerikoli obrok, je hranljiva in poleg tega še pomaga pri hujšanju.

Predstavljamo vam nekaj receptov, ki jih vzemite kot osnovo za eksperimentiranje.

1. Mediteranska jogurtova solata


Uporabite grški jogurt, dodajte mu nekaj na kocke narezanih kumar, paradižnika, oliv, nekaj peteršilja in limoninega soka. Začinite s soljo in poprom. Razlika s klasično solato, ki ji dodate jogurtov preliv, je ta, da je v tej kombinaciji veliko več jogurta. Optimalno razmerje je 2/3 jogurta in 1/3 zelenjave.

2. Za ljubitelje avokada


Naslednja zelo okusna in zdrava kombinacija je jogurt z rezinami avokada, posušenim paradižnikom, fižolom in koriandrom. Na koncu začinite po okusu. Da boste lažje jedli in premešali, vse sestavine narežite na kocke.

3. Tajski jogurt


Azijska hrana je lahko zanimiva popestritev vsakdanjega jedilnika. V jogurt zmešajte kumare, korenček, malo arašidov, peteršilja, dodajte malo soka limete, paše tudi sezam, rdeča paprika in kurkuma. Na koncu začinite s kajenskim poprom. Dodatna sol ni potrebna.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021