Datum: 28.1.2023 17:28:11 - Rubrika: Dobro je vedeti
Vroča voda krepi um in telo, a kaj, kot tega ne priznamo
To zdravilo od znotraj ogreje telo, poznajo pa ga po celem svetu
Ajurvedski način zdravljenja pravi, da se lahko z rednim pitjem vroče vode izognemo mnogim težavam. Vroča voda ima namreč celo vrsto pozitivnih vplivov na telo, nanjo pa pogosto sploh ne pomislimo, kaj šele, da bi izkoristili njeno moč. Na kitajskem, Japonskem, v Indiji in celo Rusiji je topla voda del tisočletne tradicije, v naših krajih pa več kot do čaja ne seže naše znanje.

Prvo pravilo zdravilne vroče vode je, da s kuhanjem uničite mikroorganizme in druge kemijske primesi. če uporabite vodo iz pipe, potem jo pustite, da vre vsaj 5 minut. Sicer velja pravilo, da vodo kuhate tako dolgo, da približno petina izhlapi, potem posodo odstavite in počakajte, da se nekoliko ohladi, vendar ne preveč. Vroča voda je namreč topilo številnih biokemičnih reakcij v telesu.

Vroča voda med drugim uniči bakterije, parazite, plesni iz česar se lahko razvijejo neprijetne bolezni, ali pa telo zanje porabi preveč energije, da je za krepitev imunskega sistema zmanjka.

Poleg tega vroča voda pospeši prebavo in razkroj hrane, ki je tako lažje prebavljiva, telo pa vsrka več vitaminov in mineralov. Indijci verjamejo, da vroča voda krepi um in telo, kar je tudi iz znanstvenega vidika res.

Vroča voda prav tako nevtralizira toksine v telesu, jih razredči, zmanjša njihovo moč in telo očisti toksinov. še posebej to velja za gnilobo v črevesju in lepljive snovi, ki preprečujejo absorpcijo hranljivih snovi (med temi snovmi je najbolj poznan gluten).

Vroča voda pomaga tudi pri povišani temperaturi. Vročina je namreč eden od načinov, da telo dobesedno skuha vsiljive bakterije, zato z zbijanjem vročine v resnici delamo škodo telesu, ki v prazno porablja energijo za nekaj, kar mi blokiramo z zdravili. V primeru vročine zato raje popijte veliko skodelico vroče vode. Pravzaprav bi v primeru prehlada, gripe in nahoda morali popiti skodelico vroče vode vsake pol ure. Seveda to ne pomeni, da morate piti vrelo vodo. Voda naj bo vroča tako, kot bi pili čaj.

Na seznamu bolezni, ki jih lahko zdravimo tudi s toplo vodo so astma, artritis, migrena, sinusitis, angina, bolezni srca, znebite se lahko celulita (vsak večer popijte 4 dcl vroče vode), lahko pa tudi hujšate (kilogrami se bodo v 2 do 3 dneh dobesedno stopili - popijte kozarec vroče vode pred in po večerji).

V Indiji in na Šrilanki pravijo vroči vodi agni in jo umeščajo med osnovo za krepitev avtoimunskega sistema. Pijejo jo bolni in zdravi ob vseh letnih časih (tudi poleti).

Poskusite tudi vi, pa boste takoj občutili pozitiven vpliv.
Erika Volk
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021