Datum: 7.12.2022 10:47:03 - Rubrika: Dobro je vedeti
Hrana, ki pomirja glavobole
Niso samo tablete tiste, ki pomirjajo glavobole. Obstajajo tudi naravne in bolj zdrave metode ...
Verjetno najbolj znan recept proti glavobolu je, da popijete kozarec hladne vode. Če to ne pomaga, si dajte na čelo hladen obkladek. Če pa še to ne pomaga, poskusite z naslednjimi živili ...

1. Ananas
Ananas ima cel kup pozitivnih lastnosti, pozitivno vpliva na celotno telo, v mrzlih zimskih dnevih nas varuje pred okužbami dihal, izboljša prebavo ... Bogat je z vitamini in minerali, deluje protivnetno, najpomembnejši pri boju proti glavobolu pa je bromelain, ki ga najdemo tudi v ananasovih kompotih. če imate pogoste glavobole, poskusite vsak dan pojesti kolut svežega ananasa, ali pa vsaj skodelico hladnega kompota.

2. Banane
Banane vsebujejo veliko kalija in magnezija, magnezij pa je zelo pomemben element, ki lajša simptome menstrualnega sindroma in je izredno učinkovit tudi v boju proti migreni. To pa še ni vse! Glavoboli so lahko znak pomanjkanja magnezija v telesu, kar pomeni, da bi morali jesti več banan in bolj raznoliko hrano.

3. Lubenice
Čeprav zdaj ni sezona lubenic, pa je dehidracija pogost razlog za glavobole. žeja je namreč čudna stvar, ker lahko nanjo povsem pozabimo. Zato imamo pozimi bistveno več težav z dehidracijo. Lubenice niso samo bogate z vodo, pač pa tudi s celo pahljačo mineralov, med katerimi sta za glavobole najpomembnejša kalij in magnezij.

4. Kumare
Kumare so po zdravilnih lastnostih in sestavi zelo podobne lubenicam. Vsebujejo veliko vode, pa tudi veliko mineralov. Seveda govorimo o svežih kumarah, ki lahko hitro in učinkovito odpravijo glavobol.

5. Kava
Kava ima vsaj dva pozitivna učinka, kar se tiče glavobolov. Kofein zmanjšuje občutljivost na bolečine, še pomembnejša stvar pa je, da se ob skodelici kave vsaj za nekaj trenutkov sprostite. Stres je namreč zelo pogost vzrok za glavobole.

Na koncu pa moramo dodati še nekaj: pri zdravljenju glavobolov, ki nastanejo zaradi preveč popitega alkohola, vam gornja živila ne bodo veliko pomagala. Te vrste glavobolov lahko olajša skodelica hladnega jogurta, zelo učinkovita proti mačku je špinača (lahko jo zmešate v jajčno omleto - izredno okusno in učinkovito). Najboljše zdravilo proti mačku najdete opisano v prispevku Kako so Rusi premagali holesterol in mačka, če pa gre vendarle za kronične migrene (tovrstne težave ima 5 % Slovencev!), pa poskusite z receptom Kako dobiti bitko z migreno.
Erika Volk
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021