Datum: 12.12.2022 16:59:30 - Rubrika: Dobro je vedeti
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Če obstaja hrana, ki preprečuje, da bi se okužili s prehladom ali gripo, potem obstaja tudi hrana, ki ima nasproten učinek. Izogibajte se je!
Če želite čez zimo ostati zdravo, ni dovolj samo jesti zdravo, pač pa se morate izogibati tudi hrani, ki načenja vaš imunski sistem. To je pomembno tudi, če ste cepljeni proti gripi, ker lahko s hrano izničite vse dobre lastnosti cepiva.

A preden se sprehodimo med škodljivci, začnimo boj proti gripi in prehladom s čistimi rokami. Zapomnite si, vaše roke niso nikdar dovolj čiste in ni dovolj, če si roke umijete po obedu. Veliko bolj pomembno je, da si roke operete na začetku. Umivanje na začetku je za zdravje, umivanje po obroku pa za lepoto.

Sokovi in druge sladke pijače
Sladkor spodbuja vnetja in slabi organizem v boju proti virusom. To ne velja samo za sladke pijače, pač pa za vso sladko hrano, kot so bomboni, torte, čokoladice ... Tudi preveč sladek čaj vam ne bo pomagal ostati zdrav.

Mleko in mlečni proizvodi
Mleko in mlečni proizvodi pri nekaterih povzročajo nastanek sluzi. Ko imate vneto grlo, je lahko vsaka dodatna sluz moteča in obremenilna. Če pa s tem nimate težav, pa je mleko dober vir beljakovin, vitamina D in cele vrste mineralov, kar pa pomaga pri vzdrževanju imunskega sistema. Zlasti probiotični jogurti so priporočljivi predvsem za krepitev zdravih bakterij v črevesju.

Alkohol
Če že čutite bolečino v grlu, se absolutno izogibajte alkohola, še posebej kozarčku po kosilu in raznim dodatkom h kavi. Alkohol namreč povzroča vnetja, slabi bele krvničke, telo se težje spopade z boleznijo, poleg tega pa še povzroča dehidracijo, vročino in glavobole.

Ogljikovi hidrati
Ko smo bolni, najpogosteje jemo prepečene, krekerje in podobno hrano. Vendar pa to ni dobro, ker se enostavni ogljikovi hidrati hitro pretvorijo v sladkor, ta v glukozo, ki pa povzroča težave v krvi (podobno kot sladke pijače). Zato se telo ukvarja s tem namesto, da bi se borilo proti virusom. Ko ste bolni, ne jejte testenin, kruha, sladic, celo določene vrste sadja niso priporočljive: mandlji, grozdje, fige, lešniki, orehi, hruške ...
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021