Datum: 18.11.2022 15:56:36 - Rubrika: Dobro je vedeti
Izdelajte svoj naravni Aspirin
Zakaj bi obremenjevali organizem s farmacevtskimi pripravki, če pa so naravni tako okusni, enostavni, preverjeni in zdravi
Borovnice so naravni Aspirin, saj blažijo bolečine, redčijo kri in izboljšajo prekrvavitev, preprečujejo vnetja in imajo veliko več pozitivnih učinkov, kot priljubljena tableta.

Moder pigment v borovnicah v telesu povečuje absorpcijo vitamina C, še bolj pomembno pa je, da krepi stene kapilar. Za borovnice tudi velja, da uravnavajo nivo maščob in vode v možganih, kar povečuje koncentracijo.

Borovnice so zelo pomemben vir vitaminov E, B2 in B3, uravnavajo prebavo, izboljšujejo zdravje kože, velike količine katehina pa aktivirajo gen za izgorevanje maščob, predvsem v predelu trebušne votline. Če borovnice redno jeste na tešče za zajtrk, se vam lahko v dobrem tednu zmanjša obseg maščob okoli pasu tudi za 77 odstotkov (seveda ob preostali dieti in rednem gibanju). Omeniti še moramo kvercentin, ki preprečuje alergije ...

Najboljši nadomestek za Aspirin je borovničev čaj. Nikar ga ne pijte vročega. Raje počakajte, da se ohladi vsaj na 40 stopinj Celzija (ali manj). Pijte ga po požirkih, počasi.

Ima pa borovničev čaj tudi svojo temnejšo plat, zato z njim nikar ne pretiravajte. Popijte največ 6 skodelic na dan (3 je optimalno). Poleg tega, če nimate težav s sladkorjem, pazite, da vam nivo sladkorja preveč ne pade, ker lahko od tega dobite glavobol, vrtoglavico, celo nepravilno bitje srca, bruhanje in drisko. Borovničev čaj tudi zbija apetit, zato nikar ne hujšajte samo ob čaju. Telo mora dobiti energijo in ostale hranljive sestavine.

Naj bo borovničev čaj med zimskimi meseci vaš redni sopotnik.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021