Datum: 13.11.2022 6:10:26 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zakaj je čaj iz jabolk in cimeta boljši od ostalih čajev?
Ima bogato aromo, izreden okus in veliko zdravilnih lastnosti - v nekaterih primerih celo bolj od čajev, ki jih dobite v trgovini
Tudi čaji se med sabo razlikujejo in ni vseeno kakšnega kupujete. Seveda so najboljši tisti, ki jih sami pripravite doma. Domači čaji imajo bistveno več zdravilnih lastnosti, so bolj aromatični, predvsem pa veste, kaj je v njih. V kupljenih čajih, to velja zlasti za čaje v vrečkah, je zbran čajni prah, ki je v resnici odpadna snov pri predelavi pravega čaja. Zato na splošno velja, da so čaji v vrečkah manj učinkoviti.

Kako iz jabolk in cimeta pripraviti domači čaj?

Sestavine:
  • 2 do 3 bio jabolka
  • 1/2 litra vode
  • 1 cimetova palčka
  • sok ene limone
  • žlica medu (po okusu)
Priprava:

V vodo dajte jabolka narezana na krhlje in cimet. Ko začne voda vreti, posodo odstavite, pokrijte in počakajte vsaj 15 minut, da se čaj ohladi. Nato ga precedite, posladkajte z medom, če je to potrebno, okus pa izostrite z limoninim sokom. Dodatno sladkanje je odvisno od vašega okusa in od sladkobe jabolk. Med in limono dodajte vedno na koncu, ko je čaj ohlajen, da ne uničite vitamina C.

Čaj z jabolki in cimetom je dober pred spanjem, ker pomirja, sprošča in deluje protivnetno. To velja tako za notranje organe, kot tudi grlo. Čaj izboljša prekrvavljenost, zato lahko z njim premagate mrzle roke in noge, najlažje pa boste pozitiven učinek prepoznali na nosu. Nos je tudi del telesa, kamor nas pogosto zebe. Mrzel nos je raj za prehlade. Z boljšo prekrvavljenostjo se bo izboljšalo vaše počutje. Čaj z jabolki in cimetom tudi odpira dihalne poti. Deluje tako v primeru, ko je sluzi preveč, pa tudi, ko je sluznica povsem izsušena, kar je sedaj, v času centralnega ogrevanja, še posebej pogost pojav.

Čaj je dobro piti zvečer, čez dan vam daje energijo, če pa skodelico popijete zjutraj na tešče, jabolka in cimet zelo učinkovito regulirate delovanje prebave. Poleg tega imata skupaj močne protivnetne, protibakterijske in antiseptične lastnosti.

Ker so sveža jabolka dostopna skozi vso zimo, je tak čaj koristnejši od poceni čajev v vrečkah.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021