Rubrika: Dobro je vedeti
Kaj farmacevti skrivajo pred javnostjo, država pa jim pri tem pomaga
Prav neverjetno je, kako malo je vredno naše zdravje. Predstavljamo vam 10 točk, ki bi jih morala vsaka država strogo prepovedati, a je želja po dobičku očitno močnejša.
Ko so pred leti vprašali Dalajlamo, nad čim je najbolj razočaran, je odgovoril: "Nad človekom. In sicer zato, ker najprej žrtvuje zdravje, da bi zaslužil čim več denarja, potem pa daje ogromno denarja, da bi si kupil zdravje."

Tu je nekaj primerov, ki jih je dobro imeti v mislih ...

1. Hormoni v mesu in mleku
Vsi vemo, da živinorejci uporabljajo umetne hormone, da bi s tem povečali količino mleka, mesa ... Prav tako vemo tudi, da hormoni v mesu povzročajo vnetja, motnje v delovanju živčevja, depresije, raka in vrsto drugih bolezni. Zakaj je uporaba hormonov v živinoreji še vedno dovoljena?!

2. Mamografija, rentgenski žarki, skenerji na letališčih
Rentgenski žarki so izredno nevarni in že majhna obsevanost je dovolj, da se sprožijo procesi, ki se drugače ne bi. Obstaja cela vrsta dokazov, da se je mnogim ženskam razvil rak kmalu po mamografiji, kjer je bilo še pred tem vse brez problema. Zakaj kljub nesporni škodljivosti še vedno uporabljamo smrtonosne metode?!

3. Strupena kozmetika
Koža je naš največji organ in z njo telo vsrka več kot tretjino strupenih snovi. Lahko še tako skrbno izbirate hrano, pa se ne boste ubranili pred strupi, ker je pot skozi kožo v krvni obtok pogosto enostavnejša, kot skozi želodec. K sreči se pojavlja vedno več organske kozmetike, pa tudi receptov, kako sami doma narediti svoje preparate. A dejstva ostajajo: aluminij v deodorantih je eden glavnih povzročiteljev raka na dojkah. Zakaj je potem še dovoljen?!

4. Gensko spremenjena soja, koruza ...
Danes je večina soje na svetu gensko spremenjene in takšni so tudi izdelki iz soje: sojino mleko, omake, polpeti, moka ... Ali ste vedeli, da sojino mleko vsebuje hemaglutinin, ki rdeče krvne celice pretvarja v strdke? Poleg tega soja povečuje nivo estrogena v telesu. To je potencialno strupen hormon, ki povečuje nabiranje maščob v telesu. V določenih primerih bi morali sojine izdelke strogo prepovedati!

5. Umetna sladila
Da bi razumeli širši kontekst zgodbe z umetnimi sladili, vam priporočamo v branje prispevek Iztrebljanje neuporabnih jedcev. Gre za načrt (temu lahko rečete tudi teorija zarote), kako s hrano obvladovati svet, pri čemer ima sladkor zelo pomembno vlogo, saj podobno kot alkohol povzroča odvisnost. In današnji svet je zabredel zelo globoko in nizko na lestvici prehranjevanja. Ali ste vedeli, da se pri izdelavi umetnih sladil uporablja gensko spremenjena bakterija E.coli, ki je sicer prisotna tudi v debelem črevesju, še več pa jo je v odplakah. Če bi si upali poskusiti vodo iz greznice, bi bila podobno sladkega okusa. A samo po sebi to ne bi bil problem, če obsedenost s sladkorjem ne bi prinesla eno najbolj razširjenih bolezni sodobnega časa - sladkorno. Sladkorna je bolezen, zaradi katere farmacevti in medicina kuje neslutene dobičke.

6. Fluor
Več o nevarnostih fluora si preberite v prispevku Zakaj tako malo vemo o nevarnostih fluora. Med drugim boste izvedeli, da ga je uporabljal Hitler v načrtih, kako zavladati svetu. Fluor je nevarnejši od svinca in podobno toksičen, kot arzen. Uporablja se za podganje strupe. Pri ljudeh povzroča otopelost in apatičnost ... Spomnite se tega, ko boste naslednjič kupovali zobno pasto z dodanim fluorom!

7. Zdravila in cepiva
Se vam je že kdaj zgodilo, da so vam v lekarni zamenjali predpisano zdravilo, ker imajo drugo učinkovitejše in z manj stranskimi učinki? Seveda je to odvisno od dobre volje farmacevta, a nekateri zdravniki kar naprej predpisujejo zdravila za katera vedo, da imajo težke stranske učinke. Poleg tega se spet bliža čas množičnih cepljenj. Ali je to dobro? Ali nas cepiva res varujejo pred gripo in celo vrsto drugimi boleznimi? Na primeru tamifluja in prašičje gripe smo po nekaj letih izvedeli, da je država vstran vrgla več deset milijonov evrov, farmacevtska industrija pa si je zabila še en žebelj v krsto nezaupanja. Očitno je, da živimo v družbi, kjer je dobiček pred zdravjem ljudi. Sistem deluje po načelu: najprej počistiti zaloge, potem pa bomo kupili zdravila najcenejšega ponudnika. O najučinkovitejših zdravilih pa ne duha, ne sluha.

8. Aditivi
Kaj se še mora zgoditi, da bi nevarne e-je povsem prepovedali?! Zakaj se moramo potrošniki utrujati z branjem drobnih črk na deklaracijah, ko pa je jasno, da so določeni aditivi škodljivi zdravju. Mar ne bi bilo enostavneje jih prepovedati in s tem zdravstveni blagajni in zavarovalnicam prihranili veliko denarja? Naj razume, kdor lahko ...

9. Barvila
Zgodba o barvilih se bere kot grozljivka. Ne samo, da se določena strupena barvila uporabljajo pri embalažah (vanjo lahko daste še tako zdrave sestavine, pa to še ne pomeni, da so neoporečne). Nevarna barvila dodajajo tudi v gnojila in celo semena. Še malo pa ne bo več mogoče kupiti naravnih jagod, ko pa imajo že vse v DNK vcepljeno rdečo barvo. Da o solati, fižolu, koruzi in drugih poljščinah ne govorimo. V zadnjem času je zelo razširjen ogaben trend cepljenja lubenic, da so na potrošnikovi mizi videti krvavo rdeče. Pa da o umetno obarvanem rdečem paradižniku ne izgubljamo besed. Zakaj vse to? Verjetno zato, ker se rdeča barva bolje prodaja, za naše zdravje pa itak ni nikomur mar.

Oglejte si video, kaj počno z lubenicami. Ko boste naslednjič jedli živo rdečo lubenico brez okusa ... No, to je to.



10. Šampon, mila, kreme
Šamponi in mila so postali tako široko uporabljeni, da jih nimamo več za kozmetiko, zato posebna pozornost samo tem proizvodom. Ali ste vedeli, da lahko s samo enim nanosom na kožo in z nepravilnim milom naredimo v krvnem obtoku več škode, kot če bi cel teden jedli najtežjo in najbolj škodljivo hrano?! Mila nam ne dajejo samo občutka čistoče, pač pa se dobesedno zažrejo pod kožo in zastrupljajo telo. Včasih je veljalo, da ne smemo na kožo dajati nič takega, kar si ne bi upali pojesti. Ste kdaj že poskusili, kakšen okus ima vaš šampon? Bolje, da ne! Verjetno vam je jasno, da bi morali tričetrt šamponov in mil umakniti iz prodaje.
Bis
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?




Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023