Datum: 22.10.2022 17:55:51 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kaj imajo skupnega izpuščaji, debelost, spremenjena barva urina
V jetrih ni živčnih končičev, zato nikdar ne bolijo. To pa ni dobro, ker se težav običajno zavemo šele, ko je prepozno.
Čeprav se vam zdi, da vam nič ne manjka, morate vendarle biti pozorni na podrobnosti. Jetra namreč ne bolijo, so pa po telesu vidne spremembe za katerimi se lahko skrivajo težave z jetri.

Oslabelost, utrujenost
Če se zjutraj brez razloga zbujate utrujeni in slabotni, potem so za to skoraj zagotovo kriva jetra. Če se tako počutje pojavlja več dni, potem je priporočljivo obiskati zdravnika. Jetra namreč čistijo kri in nevtralizirajo škodljive snovi, zato ima njihovo nedelovanje hude posledice na ostale organe.

Izpuščaji
Če ste bledi, se močno potite, imate suho in luskasto kožo, se vam pojavljajo sledovi prask, potem prav tako bodite pozorni na delovanje jeter. Na težave opozarjajo tudi izpuščaji, zlasti na obrazu, mehurčki, koprivnica in druge spremembe na koži. Vse te spremembe običajno spremlja tudi srbenje.

Spremenjena barva kože
Zlatenica je eden glavnih pokazateljev disfunkcije jeter in žolčnika. za vsako spremembo barve kože se namreč skriva kopičenje žolčnih pigmentov v krvi, kar je neposredno povezano s težavami z jetri.

Spremenjena beločnica
Tudi spremenjena barva beločnice in sluzi kaže na težave pri čiščenju krvi.

Spremenjen urin
Razlika med obarvanim urinom, ki je posledica zaužite hrane, in takim, ki razkriva težave z jetri, je ta, da slednji traja več dni. Obarvanost urina že na prvi pogled razkriva celo vrsto možnih bolezni.

Za konec pa še pomembna zanimivost. Jetra imajo eno najboljših regenerativnih sposobnosti v telesu, za njihovo samo-popravilo pa je potrebno zelo malo pomoči. Vendar samo, če težavo odkrijete dovolj zgodaj. ko so jetra že povsem uničena, začno delovati destruktivno, s sladko, mastno, kislo in slano hrano pa samouničenje le še pospešimo. največji uničevalci jeter pa so alkohol, kava in cigarete.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021