Rubrika: Zanimivosti
Zakaj je dobro s sabo nositi ščipalko?
Prihaja nov modni hit domače medicine, ki se mu smejijo samo tisti, ki ga niso še nikdar preizkusili
že stari Kitajci so vedeli, da so v ušesih zbrani živci, ki so povezni s centralnim živčnim sistemom. Nekaj podobnega je tudi na stopalih, vendar pa je točke na ušesih lažje stimulirati. Ameriška refleksoterapevtka Helen Chin Louis je poenostavila kompleksnost kitajske akopunkturne masaže ušes in metodo prilagodila hitremu tempu življenja. Po njenem je dovolj, da imate ves čas s sabo ščipalko in, da poznate 6 najpomembnejših točk na vašem ušesu. S tem boste omilili ali celo v celoti odpravili vrsto bolečin, hkrati pa celo pozdravili nekaj bolezni (od grla do prebave).

Še to ... Ščipalka naj bo takšna, da bo izvajala pritisk na uho na približno takšni površini, kot je na sliki. Poleg tega naj bo ščipalka tudi obrnjena v smeri, kot je kvadratek na sliki. Ščipalka v tem nasvetu namreč učinkuje na več točk živčevja.

Točka 1: vrat in hrbtenica


Če se želite znebiti bolečin v hrbtu ali vratu, potem približno 60 sekund nosite ščipalko zataknjena za sam vrh uhlja. Pomaga, če se ob tem udobno namestite, morda celo uležete, da se mišice lahko popolnoma sprostijo.

Točka 2: notranji organi


Tik pod vrhom je zelo pomemben sklop živčnih točk za notranje organe. Če vas boli trebuh, vas napenja, ste se nahladili v ledvice in podobno, imejte ščipalko na ušesu tudi do 3 minute in več.

Točka 3: sklepi


S stimuliranjem točk v tem predelu ušesa lahko občutno zmanjšate bolečine v sklepih. Včasih je treba ta predel stimulirati več minut, si vzamete nekaj minut premora in nadaljujete.

Točka 4: nos, usta in grlo


To je zelo pomembna točka, ko začutite, da bi se vas lahko polastila gripa ali prehlad. Takoj, ko začutite bolečino v grlu, stimulirajte to področje, ker se bo vaš imunski sistem osredotočil samo na težave v grlu. Če lahko s ščipalko zvečer zaspite, je zjutraj velika verjetnost, da se boste zbudili zdravi.

Točka 5: prebava


Če se vam zdi, da vam je v želodcu obstala kakšna hrana, ste pojedli težko jed, ali pa se zaradi hrane ne počutite dobro, obstaja bližnjica do rešitve teh težav. Večina trebušnih težav namreč nastane, ko se telo trudi razgraditi določeno živilo, pa ga ne more. Pri tem nastajajo plini, črvičenje v želodcu, težave s prebavo ... S stimuliranjem tega predela ušesa boste telesu sporočili, da naj začasno preskoči ta del razgradnje. Odvisno od hitrosti prebave je potrebno to točko stimulirati tudi po 20 minut in več.

Točka 6: glava in srce


V spodnjem delu ušesa so zbrani živčni centri za srce, glavo in ožilje. Ta točka vam pomaga premagovati glavobole, neprijeten občutek močnega srčnega utripa, nekateri na tak način celo uravnavajo krvni pritisk.
Bis
Zdravje, lepota
Laktoza: kako rešiti problem, ki muči 75 odstotkov ljudi
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Mandlji imajo dve pomembni lastnosti!
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Dobro je vedeti
7 jesenskih sokov za boljši imunski sistem
Dobro je vedeti
Drugačne palačinke, da te kap!
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki so bolj mastne od masla?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Večerja naj bo pred 15. uro
Dobro je vedeti
5 stvar, ki jih imajo zdravi zmeraj pri roki
Dobro je vedeti
Poznate stvari, ki slabijo vaš imunski sistem?
Dobro je vedeti
7 trikov za zdravo hujšanje
Zdravje, lepota
Ostanite to jesen zdravi z brokolijem in limono
Zanimivosti
S čokolado in jagodami proti sladkorni
Dobro je vedeti
Kurkuma je superzdravilo le, če jo znate pravilno uporabiti
Dobro je vedeti
Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil
Zdravje, lepota
Kako z jajcem znižati sladkor v krvi?




Copyright (c)
VemKajJem.com
November 2023